Youp van ’t Hek basht BN’er-show Meilandjes: ‘Gehandicapten-tv!’

Youp van ’t Hek haalt op een ongekend felle wijze uit naar de nieuwe BN’er-show van de Meilandjes. Hij vindt het echt minderwaardige televisie. “Dit is voor verstandelijk gehandicapten!”

Youp van 't Hek en Martien Meiland © RTL, SBS

Het is opvallend hoeveel kritiek Martien Meiland en zijn familie krijgen op hun nieuwe programma waarin ze BN’er-duo’s ontvangen in hun pension. De eerste aflevering met Caroline van der Plas en John de Bever trapte uitstekend af; vorige week trok de aflevering met Patty Brard en een B&B Vol Liefde-kandidaat 100 duizend kijkers minder.

Genadicapten-tv

Gaan we een dalende trend zien? Chateau Meiland VIPS heeft vanavond een relatief saai gastenduo in de uitzending zitten: Viktor Brand en Sylvia ‘wie?’ Geersen. Wie er in elk geval níet gaat kijken is Youp van ’t Hek.

Youp vindt dit echt heel armzalige televisie, laat hij blijken in zijn column in de VARAgids. “Ik zapte langs een stukje Meilandhysterie. DAarin was onze niet van de buis te ranselen Caroline vip. Samen met ene John de Bever. Ik zag haar pottenbakken in een voor verstandelijk gehandicapte kleuters gemaakt programma.”

Schaamteloos

Het is echt ongelooflijk dat SBS 6 dit soort beelden durft uit te zenden, vindt Youp. “Wederom schaamteloze beelden. Die dekselse Caroline zat onder de klei.”

De cabaretier adviseert om de stekker eruit te trekken. “De totaal uitgemolken familie Meiland deed een krampachtige poging om op de familie Meiland uit dat Franse kasteeltje van twee eeuwen terug te lijken. Maar de koek is opper dan op.”

Melkkoe

Youp begrijpt niet wie dit leuk vindt. “Ik weet het: dit soort televisie wordt niet voor mij gemaakt. Maar voor wie dan wel? De familie Meiland wil niet meer. Ze trekken moedeloos aan de uitgemolken melkkoe. Het is zielig. Voor de makers, de kijkers, maar vooral voor de Meilandjes zelf.”

“Tip van mij? Word met zijn allen stomdronken, steek dat hotelletje in de fik en verdwijn. Misschien is er nog een huisje te huur bij die Peter Gillis. En die Caroline kan dan terug naar haar werk. Was dat niet iets in de Tweede Kamer?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meilandjes inderdaad tegen heug en meug tv maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen