Youp van ’t Hek basht Arie Boomsma: ‘Hij verkoopt onzin per kilo!’

Youp van ’t Hek steunt Renze Klamer in zijn mediaruzie met Arie Boomsma. Volgens de cabaretier verkoopt de dumbbelldominee onzin. “Dit is een zelfbenoemde wonderdokter!”

Arie Boomsma en Youp van 't Hek © RTL

Het stoort Renze Klamer behoorlijk dat Arie Boomsma het gebruik van allerlei voedingssupplementen propageert, omdat er volgens hem een wetenschappelijke consensus is dat 98 procent van de mensen die helemaal niet nodig hebben. De alternatieve feiten van Arie zeggen echter iets anders; hij vindt Renze maar een naïeveling.

‘Het is rommel!’

Youp van ’t Hek steunt de talkshowhost in zijn mediaruzie met de fitnessvader uit Abcoude. “Laatst was er weer gedoe omdat hij te hard was aangepakt door Renze. Het ging over Arie zijn windhandel in supplementen”, schrijft hij in zijn column in de VARAgids.

Daar zit volgens Youp een luchtje aan. “Volgens wetenschappers zijn al die poeiers, pillen en druppels onzin, terwijl Arie, die in deze rommel handelt, er diep in gelooft.”

Niespoeder

Arie probeert gewoon te cashen, zegt Youp. “Ik moest denken aan middeleeuwse kermissen waar ook altijd dit soort zelfbenoemde wonderdokters niespoeder probeerden te slijten om domme mensen daarmee van hun verkoudheid af te helpen. Want meer is het niet. Gewoon onzin per kilo verkopen. Dat doet Arie. En dat doet hij goed.”

Tot slot lacht Youp zich rot om het kruisje dat aan Arie’s oor hangt. “Als Arie met dat gezellig bungelende kruisje aan zijn oorlel vertelt dat hij tussen het opvouwen van de was af en toe een paar push-ups doet, dan krijg ik dat beeld wekenlang niet uit mijn vrolijke hoofd. Vooral dat kruisje dat maar heen en weer gaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen