Youp van ’t Hek (70) zet iconische bril af: ‘Donder op, hoe kan dit?’

Hoe ziet Youp van ’t Hek (70) eruit zónder zijn iconische bril? Dankzij tv-goochelaar Victor Mids weten we het nu allemaal: hij heeft de cabaretier zo ver gekregen om hem af te zetten.

Youp van 't Hek © NPO

Het is door de jaren heen een handelsmerk geworden van Youp van ’t Hek: zijn ronde brilmontuur. Elke keer als hij een nieuwe bril koopt, dan kiest hij weer voor exact dezelfde vorm. Hoe hij eruit ziet zonder bril? Dat liet hij gisterenavond zien in de seizoensopener van Mindf*ck, waarin hij het lijdend voorwerp was van tv-goochelaar Victor Mids.

Doodeng

Youp wordt in het programma geconfronteerd met honderden columns, die zijn opgehangen in de vorm van zijn iconische bril. Hij krijgt de opdracht om uit al die columns één woord te kiezen en die in gedachten te nemen. “Trouwring”, verklapt de cabaretier op een gegeven moment. Precies het woord dat Victor heeft opgeschreven.

Het leidt tot onbegrip bij de beroemde cabaretier. “Ja, dat is toch doodeng man? Engerd! En je gaat niet uitleggen hoe het zit?”

Iconische bril

Victor daagt Youp vervolgens uit om zijn bril af te zetten. “Dit is nog niet alles, Youp. Hij hangt hier natuurlijk als collage, maar zou ik misschien heel even jouw iconische bril zelf vast mogen houden?”

Youp zet hem direct af en overhandigt hem. En zo zien we hoe de cabaretier eruitziet als hij géén montuur op zijn neus heeft. En dan blijkt hij in één keer een heel doorsnee gezicht te hebben. “Dankjewel. Ik zal er voorzichtig mee zijn”, aldus de tv-goochelaar.

Trouwring

Plotseling tovert Victor een trouwring om de iconische bril van Youp heen. “Dat is jouw ring, aan je bril.”

Youp: “Hoe dan? Het ziet er prachtig uit, maar het is goed met je.”

Na afloop: “Ik ga morgen Hans Kazàn bellen om te vragen hoe het zit en anders bel ik Hans Klok. Die ken ik ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Victor Mids maakt tv bij de NPO: is dit niet eerder iets voor RTL of SBS?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen