Wie is de Mol nog nooit zó hard afgebrand: ‘Zó’n dom programma’

De NPO 1-hit Wie is de Mol wordt normaal gesproken onophoudelijk bejubeld, maar niet iedereen is fan. Sterker nog: Op1-ster Thomas van Groningen kotst op de BN’er-show. “Zó dom!”

Wie is de Mol © AvroTros

Thomas van Groningen, de politiek verslaggever van Op1, vindt Wie is de Mol echt een verschrikkelijk programma. Ze hoeven hem nooit te bellen voor een deelname, zegt hij in de podcast ThemeTalk. “Ik ben afgehaakt bij Wie is de Mol. Nu gaan fans misschien boos worden. Ik had sowieso niet meegedaan. Ik vind het namelijk een ontzettend stom spel.”

Dom programma

Kijkers verspillen hun tijd met Wie is de Mol, vindt Thomas. “Er is geen enkele mogelijkheid, als deelnemer niet en als kijker niet, om erachter te komen wie die Mol is. Je zit gewoon te kijken naar tien afleveringen roulette. Het is gokken, want je kan het niet weten. Ze geven nul hints, nul informatie over die Mol.”

Hij vervolgt: “Laatst was er zo’n spel in zo’n stadion met die borden. Ja, ik weet niet eens wat de uitkomst had móeten zijn, dus ik weet ook niet wie er heeft lopen mollen. Wat een dom programma!”

‘Slaat nergens op’

Het is volgens Thomas ook heel slecht gemaakt. “Het slaat helemaal nergens op. En in 2004 was het waarschijnlijk een heel hip, mooi programma, maar nu, die vormgeving met die titels enzo… Dat is echt van Mission: Impossible 2004, met dat groene laagje alsof het The Matrix is. Het is vormgeving uit het jaar 0. Wat een nostalgische tv-ervaring.”

Hij besluit: “Het is gemonteerd alsof ik naar de eerste film van Spy Kids zit te kijken. Wat is dit voor programma? Waarom vinden mensen dit zo goed? Ik snap er helemaal niks van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen