Luuk Ikink: ‘Tom Egbers niet meer welkom, redactie is er klaar mee’

Luuk Ikink heeft van een aantal redactieleden van NOS Sport begrepen dat ze Tom Egbers daar niet eens meer terug willen hebben. “Ze zouden daar eigenlijk wel van balen.”

Tom Egbers en Luuk Ikink © NOS, RTL

Tom Egbers staat nu al geruime tijd op non-actief als presentator van NOS Sport, vanwege een netelige affaire die hij zeventien jaar geleden aanknoopte met een 26 jaar jongere stagiaire. Toen de romance stukliep zou hij zijn begonnen met haar te pesten en te intimideren. En nu zit hij al bijna een jaar werkloos op de bank…

Mastodont Tom

Zelfs als de NOS-top al open zou staan voor zijn rehabilitatie, dan zitten ze daar op de werkvloer helemaal niet op te wachten, stelt Luuk Ikink aan de desk van RTL Boulevard. “Ik heb een aantal mensen gesproken die op de NOS-sportredactie werken en daar hebben ze eigenlijk helemaal niet zoveel zin in de terugkeer van Tom Egbers.”

Hoezo dan? “Het is natuurlijk een mastodont van het verleden en ze zijn daar nu langzamerhand een beetje aan het werk met een nieuwe wind die daar moet gaan waaien. Ze hebben daar een nieuwe hoofdredactie en hebben ook nieuwe mensen aangesteld op allerlei plekken, presentatieplekken ook.”

Nooit één klacht

Die NOS’ers zijn de cultuur waar Tom onderdeel van was zat, aldus Luuk. “Heel veel mensen die daar werken hebben ook geklaagd over die oude garde en daar is nooit één klacht van opgeschreven, zeggen zij ook. Zij zouden eigenlijk wel balen, hoor je van veel kanten, als hij dan weer terug zou komen op die plek.”

Hij vervolgt: “Ze zeggen niet dat hij nooit meer mag werken, maar misschien gewoon niet meer op die vloer, want ze zijn gewoon de hele situatie die nu speelt, het feit dat het alleen maar gaat over die affaire en niet over al die andere klachten die zijn gedaan de afgelopen twintig jaar… Ze zijn het gewoon een beetje zat.”

Aan tafel bij VI

Volgens Rob Goossens zou het prima kunnen dat Tom uiteindelijk belandt bij Omroep MAX, dat in Hilversum geldt als het opvanghuis van zielige tv-egeltjes. En anders kan hij altijd nog aankloppen bij Vandaag Inside.

Johan Derksen in de uitzending van gisteren: “Als ik Tom was, dan zou ik, als ze hem nu nog willen voor die anderhalf jaar die hij moet tot zijn pensioen, zeggen: ‘Zoek het lekker uit zeg, ik ga lekker hier bij die gasten aan tafel zitten! Dan kan ik zeggen wat ik wil!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tom Egbers gewoon terug bij de NOS of kan die club wel wat vernieuwing gebruiken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen