Na gek gedoe met Mona Keijzer: ‘Dit kán niet, Sven Kockelmann!’

Sven Kockelmann had vrijdag zó’n rare uitzending van Op1: hij zat met allemaal gasten aan tafel die niets wilden zeggen, waaronder Mona Keijzer. “Hij moet kritischer zijn met de gastenlijst.”

Sven Kockelmann en Mona Keijzer © NPO

De vrijdagse aflevering van Op1 verliep afgelopen weekend wel héél moeizaam. Presentator Sven Kockelmann wist zijn gasten maar niet aan de praat te krijgen; met name Mona Keijzer was een regelrechte ramp. Zij speelt een prominente rol in de huidige formatiegesprekken, maar elke vraag daarover kaatste ze direct terug naar de gastheer.

Tenenkrommend

René van der Gijp vond het niet om aan te zien, vertelt hij in Vandaag Inside. “Ik zat vrijdag Op1 te kijken. Eigenlijk moet je wegschakelen, maar ik ben gewoon blijven kijken. Die Mona Keijzer die op iedere vraag zegt: ‘Ja, maar hier kan ik dus geen antwoord op geven’… En onze vriend Jan Paternotte die op elke vraag zegt: ‘Dan moet je bij Jetten zijn.’”

Wie was de andere gast aan tafel? “Onze vriend Ed Nijpels. Maar die wil alleen maar over zichzelf praten! Over de tijd van Wiegel, Van Agt en Lubbers. Het was tenenkrommend.”

‘Sven, grijp in!’

Johan Derksen heeft het ook gezien. “Ja, dan kijk ik er ook niet van op dat ze maar de helft van de kijkers hebben die wij hebben.”

René: “Had jij niet het idee dat die Sven Kockelmann er ook een beetje om moest lachen?”

Johan: “Jawel, maar Sven zat zich ook dood te ergeren, maar Sven moet ook kritischer zijn ten opzichte van de redactie welke gasten je uitnodigt.”

René: “Dit was wel de overtreffende trap. Gewoon drie man die niks zeggen!”

Politieke special

Tafelgast Özcan Akyol denkt dat Op1 maar beter kan stoppen met de politieke special op vrijdag. “Als jij je voorneemt dat je elke vrijdag politiek wil doen, maar er is geen politiek nieuws, dan moet je dat toch loslaten? Maar zij moeten per se politiek gaan doen op vrijdag.”

René: “Dit kan toch niet?! Dit kan toch echt niet? Kom op, hé.”

Bezopen televisie

Johan vindt dat gasten die niets willen zeggen ook gewoon thuis moeten blijven. “Ze moeten ze niet uitnodigen, maar Mona Keijzer en die andere snuiter moeten er ook niet gaan zitten, want die weten: die onderwerpen komen ter sprake en dan zit ik daar.”

René: “Dit is toch bezopen televisie dit?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Op1 doorgaan met de politieke uitzendingen op vrijdagavond?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen