Gerard Ekdom weg bij tv-hit The Tribute: John de Mol flink pissig?

Een flinke domper voor SBS 6: een van de weinige kijkcijferhits van de zender buiten Vandaag Inside om, The Tribute: Battle of the Bands, verliest de presentator. Gerard Ekdom vertrekt…

Gerard Ekdom en Tribute © William Rutten

Groot nieuws in radioland: Radio 10-ster Gerard Ekdom en NPO Radio 2-dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof maken de overstap naar Radio Veronica, het station van Mediahuis (het bedrijf achter De Telegraaf). Gerard is dé grote ster van Talpa’s hitstation Radio 10, dus hier zal John de Mol absoluut niet blij mee zijn.

Gerard weg bij SBS 6

Gerard vertrekt in de zomer en daarmee komt er ook abrupt een einde aan zijn tv-werk bij SBS 6. “Met de overstap van Gerard Ekdom van Radio 10 naar Radio Veronica worden, naast zijn radiowerkzaamheden, ook zijn televisiewerkzaamheden bij ons beëindigd”, laat een woordvoerder van Talpa weten aan het AD.

Het is een flinke teleurstelling voor SBS 6, omdat Gerard het gezicht is van het belangrijke programma The Tribute: Battle of the Bands. Daar kijken inclusief uitgesteld kijken ongeveer een miljoen mensen naar, dus dat is een groot succes. De kans is aanwezig dat een nieuwe presentator daar verandering in gaat brengen.

Wraak van John?

Het kan natuurlijk dat Gerard zich voortaan volledig wil focussen op de radio, maar de kans is groter dat Mediahuis of Talpa niet wil dat hij voor beide bedrijven blijft werken. Aangezien Mediahuis geen tv-zenders heeft, zal het voor dat bedrijf geen ramp zijn als Gerard tv blijft maken voor Talpa, dus het lijkt erop dat dit bij John de Mol vandaan komt.

Volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp is John goed klaar met Gerard. “Ik kan me voorstellen dat John de Mol helemaal niet blij is met deze overstap. Radio 10 is zijn grootste radiozender. Dus of Gerard en John nog on speaking terms zijn? Wellicht kan hij Edwin Evers overhalen de programma’s op tv te presenteren.”

Rob ook weg?

Het zou zomaar kunnen dat er nóg meer slecht nieuws volgt voor John de Mol, want Radio 10 dreigt volgens radiocolumnist Patrick Kicken ook Rob van Someren te verliezen aan Mediahuis. Hij zou aan de slag gaan voor Radio Veronica’s zusterzender 100% NL. “Rob en Nederlands product is altijd een match geweest.”

Hij vervolgt in zijn column op Spreekbuis: “Ik zie die combi wel, Van Someren op 100%NL. Maar ik zie zo De Mol’s favorietje 10 helemaal kaalgeplukt worden. Enige die ze dadelijk nog hebben om een van de twee drivetime slots op te vullen is Lex Gaarthuis. Tenzij ze natuurlijk slim zijn en even bellen met.. Eddy Keur!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Ekdom blijft John de Mol niet loyaal. Gaat hij op Talpa's zwarte lijst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen