Hélène Hendriks: ‘Rachel Hazes-soap? Dat is kijken naar ongeluk!’

Hélène Hendriks denkt dat een soap over Rachel Hazes ook een hoop ramptoeristen naar de buis trekt. “We kijken graag naar een ongeluk met z’n allen, dat vinden we leuk.”

Rachel Hazes en Hélène Hendriks © NPO, SBS

Het land wordt doodmoe van d’r, maar dat gaat volledig langs haar heen: Rachel Hazes probeert nu een reallifesoap te verkopen aan SBS 6. Het thema? Haar verhuizing naar het Spaanse La Carihuela, waar ze een brasserie heeft overgenomen. Er worden beelden gedraaid en op basis daarvan gaat de SBS-top besluiten of ze het willen hebben.

Wat vindt Johan?

Elke week een uur lang kijken naar onze nationale dispuutdiva? Hebben we daar wel zin in? “Nou, kijk, het is de smaak van de wansmaak. Je ziet die dikke meneer op die camping en die trekt gewoon kijkers. Er zijn een heleboel kijkers die die ordinaire man toch graag eventjes willen zien en mevrouw Hazes…”, analyseert Johan Derksen in Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Ja, ik vind het een verschrikking dat mens, weet je wel. Die heeft met iedereen ruzie, die heeft de erfenis in d’r zak gestoken, die heeft de gekste dingen gedaan, smeekt om aandacht en Talpa geeft d’r aandacht.”

Ramptoeristen

Tafelgast Hélène Hendriks verwacht dat de soap veel ramptoeristen gaat trekken. “Toch ben je als kijker geneigd om even of die snack eruit te halen, hè, maar ook te gaan kijken inderdaad. We kijken graag naar een ongeluk met z’n allen, dat vinden we leuk.”

Johan: “Het is geen ongeluk, het is simpel en vooral heel erg ordinair.”

Hélène: “Ja, maar dat is bij Peter Gillis precies hetzelfde, want óf je irriteert je er mateloos aan hoe hij zich gedraagt of je denkt: ja, ik vind het wel leuk.”

‘Gewoon doen’

Gastheer Wilfred Genee vindt Johan relatief mild. “Dus jij zegt: gewoon doen?”

Ja, zegt Johan. “Nou, kijk, ik vind: Talpa is een commercieel bedrijf en die moeten programma’s maken waar mensen naar kijken en niets aantrekken van de linkse elite die ons hier wegzetten als campingzender, weet je wel. Het gaat hier gewoon ordinair om geld verdienen, want ze moeten al die mensen betalen.”

Commercieel denken

Als SBS 6 daadwerkelijk in zee gaat met Rachel, dan steunt Johan dat. “Wij worden niet met belastinggeld betaald, dus Talpa moet zo commercieel mogelijk denken. Mij stoort ze geweldig, want ze staat elke week met een nieuwe rel in de krant, maar misschien zijn er wel heel veel mensen geïnteresseerd in die mevrouw Hazes.”

Kan Talpa de uitzenddata vast doorgeven aan Yvonne Coldeweijer? Die soap is natuurlijk alleen maar leuk als de kroketbasher gelijktijdig live gaat op Instagram…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes: slecht voor het imago van SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen