John de Bever besmet door Rachel Hazes? ‘Blijf bij d’r uit de buurt!’

Het is buitengewoon gênant hoe sommige BN’ers kruipen voor Rachel Hazes om maar íets te mogen doen met de muzikale nalatenschap die zij beheert. “Blijf bij d’r uit de buurt!”

John de Bever en Rachel Hazes © Instagram

Rachel Hazes beheert nu nog de muzikale nalatenschap van wijlen André Hazes, maar de vraag is hoe lang dochter Roxeanne – de wérkelijke erfgename – dat nog voort laat duren. Tot die tijd zijn een aantal BN’ers echt vréselijk aan het kruipen voor Rachel, om er maar voor te zorgen dat ze bij haar in de smaak blijven vallen. Het is zó overduidelijk.

Bankbiljetten

Een van de types die werkelijk álles doet voor Rachel is de volkszanger John de Bever, samen met zijn man Kees. Rachel hoeft maar met haar vingers te knippen of die twee springen alweer in het gareel. Ook begin vorige maand, toen Rachel opnieuw met een ordinaire verkooptruc aankwam. Ze is Hazes-bankbiljetten gaan verkopen.

Wát?! Ja, het is echt waar. Voor 20 euro krijgen fans een Hazes-twintigje, dat he-le-maal níets waard is. Iedereen weet dat die hardcore Hazes-fans er met boter en suiker intrappen; die denken iets bijzonders in handen te hebben. En Rachel lacht ze vierkant uit in de Spaanse zon. Die bestelt alweer de volgende sangria…

Keihard gebruikt

Het erge is: Rachel heeft ook honderd exemplaren van een gouden ‘limited box’ laten maken. Met een ‘gouden’ twintigje erin. Wat dat kost? 2.990 euro. Het is echt fouter dan fout en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit als zwendel zien. Hoe dan ook: de kruip-BN’ers werken er gretig aan mee om dit allemaal te promoten, waaronder dus John en Kees.

Vindt Kees het niet fout dat zij aan dit soort trucs meewerken? “Mensen willen dat ook gewoon, dus waarom niet? Als mensen een zwart hoedje op willen in de Ziggo Dome, laat ze dan lekker gaan”, zei hij in Shownieuws.

Heel origineel

John vindt het ook allemaal wel prima. “Als zij het niet had gedaan, dan had iemand anders dat gedaan. Als zij er recht op heeft… Ik vind dit heel origineel.”

De biljetten zouden ook een beetje naar leer moeten ruiken, net zoals André vroeger. “Ik ben even in verwarring over wat ik net zag. Wat moeten we dan ruiken en hoezo?!”, zei Ronald Molendijk destijds in de showrubriek.

Bart Ettekoven: “Geen idee. Doe maar alsof je het leuk vindt.”

Niet leuk

Nou, er is dus níemand die dit leuk vindt. En de fans van John de Bever al helemáál niet. Hij krijgt zóveel kritiek op zijn Instagram-post hierover dat weekblad Weekend er twee pagina’s én een coverheadline aan besteedt. ‘BLIJF WEG van Rachel’, luidt de kop. ‘Als je met dat rare wijf blijft omgaan, raak je fans kwijt.’

Weekend citeert hier natuurlijk fans, maar is dit écht de algemene teneur? Ja. Het is voor iedereen terug te vinden op Johns Insta. De fans zijn wóest. “Jammer dat ook jullie je laten meeslepen door en met haar circus. 🤡 Dat hebben jullie zó niet nodig…”, zegt Marie-José bijvoorbeeld.

Slepen met lijk

Johns fans zitten hier écht niet op te wachten. “Die blijft maar slepen met het lijk van de ouwe Hazes”, zegt Kevin. En Conneke: “Ik vind jullie geweldig Kees en John, ❤ maar dit bericht scrol ik effe door.”

Audrey: “Pffff, wat jammer dit. Fan van jullie, maar deze narcist hoef ik niet in beeld te zien.”

Leo: “Jammer Bevers, dat jullie je laten meeslepen door die vreselijk op geld beluste Rachel!”

En RJ: “Dit akelige mens doet alles voor publiciteit… John en Kees blijf bij haar uit de buurt!”

Bevers negeren fans

Wie vinden de Bevers belangrijker? Hun fans of Rachel? Je gelooft het of niet, maar ze kiezen voor Rachel. Ze laten in Weekend weten het advies van hun fans niet op te volgen. “Nee, zo zijn de Bevers niet. We zijn altijd recht door zee. We laten ons niet vertellen wat we wel en niet mogen doen. Dat zou naturlijk een beetje gek zijn”, zegt Kees.

“Ik wil het liefst dat mensen positief zijn, maar als ze ons niet leuk vinden, mogen ze dat ook op een normale manier zeggen. Rachel is lief voor ons en wij zijn lief voor haar.”

Wát een misrekening…

Instagram

De Insta-post van John met de vernietigende reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes brengt Hazes-bankbiljetten op de markt: walgelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen