Extreme salarisval: ‘Wendy van Dijk van 1,4 miljoen naar twee ton’

Wendy van Dijk ziet een extreme salarisval tegemoet nu haar man Erland Galjaard niet meer de baas is en ze flop na flop aan elkaar rijgt, stelt tv-kenner Tina Nijkamp. “Ze gaat naar twee ton!”

Wendy van Dijk © SBS

De overstap van Wendy van Dijk van RTL 4 naar SBS 6 heeft haar niet veel goeds gebracht. Ze is tegenwoordig een presentatrice van televisieflops en volgens critici kan ze haar carrière alleen nog redden door haar haar donker te verven. De kans is echter groot dat Mari van de Ven dat verbiedt, dus ze moet duimen dat haar laatste kans een succes wordt.

Gekrenkt ego

De sterrenstatus van Wendy is in de tussentijd al zó erg gedaald, dat ze door haar eigen collega’s van Shownieuws al genoemd wordt voor de presentatie van Lachen Om Home Video’s. Zó pijnlijk. “Waarschijnlijk zal het haar ego enorm krenken”, legt Tina Nijkamp, oud-zenderbaas van SBS 6, uit in De Telegraaf.

Waarom dit precies zo pijnlijk zou zijn voor Wendy? “Omdat ook een Hart van Nederland-presentatrice dat programma in een verloren uurtje zou kunnen presenteren.”

Salarisval

Eén ding is volgens Tina zeker, vult ze aan op haar analysekanaal: Wendy moet inleveren. Op de vraag of ze denkt dat haar contract bij SBS 6 zal worden verlengd in de zomer, zegt ze: “Gek genoeg denk ik van wel. Twee of drie jaar. Dit om het gezichtsverlies voor Wendy beperkt te houden. Gewoon netjes ook, Wendy heeft ooit wel veel betekend voor SBS6.”

Er zit wel een addertje onder het gras. “Wel zal haar salaris vermoedelijk van zo’n 1,2 tot 1,4 miljoen euro naar 200 tot 250 duizend euro zakken.”

Verborgen camera

Van topverdiener naar koopjeshoek: dit is echt een héél forse salarisval. Wat moet Wendy daarvoor doen? “Ze zal dan nog bijvoorbeeld een verborgen-cameraprogramma gaan presenteren en Wie van de Drie.”

En Rob Kemps? Die gaan ze wél echt lozen, denkt Tina. “Die zie ik niet verlengd worden. Dat zal op zogenoemde ‘freelance’-basis worden, vermoed ik. Dat gaat denk ik ook gelden voor Jan Versteegh. Vaste contracten zijn gewoon uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Wendy van Dijk nog meer dan twee ton per jaar waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen