‘Wendy van Dijk moet haar donker verven als ze verder wil op tv’

Wendy van Dijk moet afscheid nemen van haar blonde coupe als ze verder wil op televisie, stelt mediacriticus Victor Vlam. “Maak het donker. Het moet echt iets totaal anders zijn.”

Wendy van Dijk © SBS

Mari van de Ven schrikt zich een rolberoerte als hij vandaag ontwaakt uit zijn schoonheidsslaapje: mediacriticus Victor Vlam loopt namelijk als een olifant door de Nigtevechtse porseleinkast heen en sommeert Mari’s muze Wendy van Dijk om haar haar donker te verven. Alléén als brunette kan de presentatrice haar televisiecarrière nog redden, denkt hij.

Flop na flop

Het gaat niet best met de tv-baan van Wendy en nu haar man Erland Galjaard is gestopt als haar baas, is er niemand meer om haar te beschermen. “Haar contract bij Talpa loopt komend jaar af. In de zomer om precies te zijn. En ik denk dat het echt heel moeilijk voor haar gaat worden om een nieuw contract te krijgen”, zegt mediacriticus Victor Vlam.

Waarom dan? Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Net zoals met Gordon is heel veel geflopt van haar. Maar echt héél veel. Het is allemaal vrij desastreus verlopen in de vijf jaar dat zij bij Talpa heeft gewerkt. Je zou kunnen zeggen dat het enige succes Wie van de Drie is. Dat is een groot succes, maar ja, haar rol is niet echt cruciaal.”

Radicaal anders

Het aanvankelijk succesvolle Wie Het Laatst Lacht was na twee seizoenen ook niet veel meer, aldus Victor. “Het zijn verder heel veel flops geweest. We Want More, De Dansmarathon, Wie Kent Nederland, Ministars, Superkids, noem het maar op. Daarom is mijn advies aan Wendy: op deze manier doorgaan gaat geen zoden aan de dijk zetten.”

En nu? “Ik denk dat zij radicaal alles over een andere boeg moet gooien. Mijn advies zou zijn: zorg dat je jezelf compleet opnieuw uitvindt. Je moet jezelf compleet vernieuwen. Ik zou bijvoorbeeld zeggen: doe geen grote studioshows meer. Laat dat achter je. Ze heeft zoveel van die programma’s gedaan.”

Dertien in een dozijn

De studioshows van Wendy zijn echt heel saai, vindt Victor. “Zij is het gezicht van die dertien-in-een-dozijn-studioshows. Als je Wendy in de promo’s al voorbij ziet komen dan denk je bij jezelf: dit gaat weer zo’n programma worden waar ik al een aantal keer teleurgesteld in ben geweest, ik laat het maar even zitten. Dat is niet goed.”

Het moet dus rigoureus anders, aldus de mediakenner. “Het is allemaal hetzelfde trucje wat ze constant aan het repliceren is. Ik weet niet wat ze moet doen, maar ze moet het compleet anders doen. Misschien ook een andere look erbij, want ze heeft ook een beetje dezelfde look eigenlijk al, ja, dertig jaar lang.”

Brunette Wendy

Victor stelt dat haar look ook wel een nieuwe impuls kan gebruiken. De criticus adviseert Wendy om verder te gaan als brunette. Gaat de route naar hernieuwde tv-relevantie eerst langs Mari? Ja, denkt hij. “Misschien zou je van dat blonde haar af moeten. Maak het wat donkerder. Gewoon echt iets totaal anders.”

Een likje verf voor Wendy’s carrière? Brunette vandaag, baanbehoud morgen? Het lijkt vergezocht, al zou het niet de eerste keer zijn dat een BN’er naar Victors stylingsadviezen luistert. Eerder veranderde ook Sam Hagens zijn kapsel op advies van de mediacriticus…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het helpt als Wendy van Dijk haar haar donker verft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen