Wilfred Genee begrijpt Johan niet: ‘Fandag? Je was gelijk weg!’

Wilfred Genee vindt het een beetje raar dat Johan Derksen het idee voor een niet-commerciële Vandaag Inside-fandag omarmt. “Jij zat na de Ziggo Dome als enige gelijk in de auto!”

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS 6

Het lijkt erop dat Vandaag Inside zijn hand een beetje begint te overspelen als het gaat om commerciële bijverdiensten. Ze hebben hun mond vol over de kassajuffrouw van het Hazes-imperium, maar haar badslippers en vliegers vallen in het niet bij alle merchandise die Wilfred Genee elke aflevering op tafel gooit. En maar cashen, cashen, cashen.

Johan wil fandag

Mediacriticus Victor Vlam vindt dat het de mannen zou sieren als ze hun kijkers niet maximaal proberen uit te buiten, maar ook eens échte waardering tonen voor hun fanschap. Dat zou volgens hem kunnen in de vorm van een interactieve fandag, waarbij de mensen ook gewoon op de foto kunnen met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred.

Het spreekt Johan aan; hij is ontevreden over het massa-evenement van afgelopen zondag in de Ziggo Dome. De fanatiekste kijkers moesten de hoofdprijs betalen voor kaartjes, de rest van de tickets werd gedumpt op een veilingsite. Het begint voor de voetbalkenner allemaal een beetje te commercieel aan te voelen en daar past hij voor.

‘Jij zit in de auto!’

Johan wil dit niet meer, zegt hij in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Als je zoiets wil doen voor je mensen, hè… Wij hebben een trouwe aanhang en dat is een beetje een lelijk woord, maar organiseer dan een fandag. Kijk, wij zien die mensen nauwelijks. De mensen die daar speciaal naartoe komen.”

Wilfred Genee vindt dat heel vreemd, omdat Johan volgens hem al niet eens omkeek naar de mensen in de Ziggo Dome. “We zien hier toch elke avond mensen? En daar… Jij zat gelijk in de auto, ik ben gewoon naar beneden gegaan, René is naar beneden gegaan, Hélène heeft daar een hele tijd nog gestaan.”

Op de foto

Johan schrikt van deze aanval. “Ben jij met 12 duizend mensen op de foto geweest?”

René van der Gijp: “Nou, wel met veel.”

Johan Derksen: “Ik doe niet meer mee.”

Dan gooit merchandisemeester Wilfred weer wat maskers op tafel die de mensen kunnen kopen. Johan: “Dat zijn dingen die de commercie bedenkt.”

Tafelgast Albert Verlinde begrijpt dat Ziggo-evenement sowieso niet: “Het rare vind ik altijd… Dan kopen mensen voor veel geld kaarten en dan gaan ze de hele tijd naar een monitor kijken. Dat vind ik zo idioot.”

Voor zijn gage

Je kunt aan Wilfred merken dat hij het niet leuk vindt dat Johan de Ziggo-avond zo afkraakt. “De essentie is nog steeds… Kijk, en dat vind ik echt Johan: ik heb na afloop met heel veel mensen gesproken, die hebben een wereldavond gehad. (…) Ik neem aan dat je je gage ook niet hoeft te hebben of toch wel?”

Johan: “Nou, ik ga daar niet zitten voor mijn gage, want ik had die gage best in willen leveren, dat is geen enkel probleem, maar ik vind dat ons format… Wij hebben een klein formatje met mensen die in je nek zitten te hijgen, maar dat past niet in zo’n grote zaal, vind ik. Ik vind het ook op de rand van hoogmoedswaanzin om zoiets te doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u iemand móet uitkiezen om mee op de foto te gaan, wie zou u dan kiezen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen