Na bijna-moord: Ronald Molendijk wijst op irritatiefactor Tim Hofman

De zaak tegen de man die Tim Hofman wilde vermoorden is in volle gang. Het kwam gisteren ook voorbij in Shownieuws, waar deskundige Ronald Molendijk wees op Tims irritatiefactor.

Tim Hofman en Ronald Molendijk © NPO

Christiaan T. liep op de avond van 6 september met een omgebouwd gaspistool het BNNVARA-pand binnen. Daar zei hij tegen een beveiliger dat hij Tim Hofman wilde doodschieten. Er lijkt sprake van psychische problemen. “Had het te maken met het soort programma’s dat Tim Hofman maakt?”, vraagt Ronald Molendijk zich af in Shownieuws.

Tim te woke?

Joris Peters, misdaadverslaggever van NU.nl, zegt: “Tim heeft daar zelf een programma over gemaakt en hij heeft de verloren gelezen. Daarin komt naar voren dat hij te woke zou zijn, te links. Dat neemt hij Tim kwalijk. Er zijn nog een paar redenen. Zijn kinderen mag hij volgens mij niet meer zien en dat neemt hij dan Tim ook weer deels kwalijk.”

Ronald begint vervolgens over de irritatiefactor van Tim. “Jij bent misdaadverslaggever en ik ben groot fan van de programma’s van Tim, die YouTube-serie, maar er zit de laatste paar maanden eigenlijk ook een soort ‘grappige’ hijgerigheid in als ze een aanstichter van een probleem niet te pakken kunnen krijgen.”

Stempeltjes

Op die momenten gedraagt Tim zich erg irritant, vindt Ronald. “Dan gaan ze bij een manager voor de deur staan of iemand die nog geld moet betalen. Dan zit er ook een soort… Een beetje gekscherend maken ze daar dan grapjes over of zoiets. Ook met die stempeltjes in beeld de hele tijd. Hoe kijk jij daarnaar?”

Joris: “Nou, zijn manier van journalistiek bedrijven, bedoel je? Dat is niet mijn manier van journalistiek, maar goed: hij heeft een heel ander doel. Hij wil volgens mij problemen aan de kaak stellen. Dat zijn bijvoorbeeld dan huisjesmelkers enzo. Die zoekt hij op en confronteert hij, want de slachtoffers krijgen dat niet voor elkaar.”

Weerstand

Showkenner Bart Ettekoven denkt dat Tim al die gekke stempeltjes vooral gebruikt om jongeren aan te spreken. “Ik vind het wel jong. Ik heb het gevoel dat het echt voor een jonge doelgroep wordt gemaakt, daarom al die stempeltjes.”

Ronald: “Ja, maar ik kan me ook wel voorstellen dat dat bij iemand die zo’n stempeltje krijgt of een beetje zo wordt weggezet, dat dat ook een soort weerstand oproept.”

Tooske Ragas: “Ja, maar daar kun je ook op een journalistieke manier antwoord op geven in plaats van met een wapen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen