Verbouwing Op1-decor kostte twee ton: ‘Epische geldverspilling’

De verbouwing van het Op1-decor heeft afgelopen zomer zo’n 200.000 euro gekost, meldt het AD. En dat is volgens critici verbijsterend, omdat de talkshow over een paar maanden stopt.

Op1 © NPO

Het kwam eind juni als een grote verrassing: Op1 besloot, na het plotselinge vertrek van BNNVARA, om op zomerstop te gaan en het decor te verbouwen. Daarvoor was ‘een aanpassing en lichte verbouwing noodzakelijk’. Nou, en dat heeft allemaal wat mogen kosten. Het AD meldt nu dat er maar liefst 200.000 euro in is gestoken.

Epische verspilling

Victor Vlam, een gevreesd mediacriticus, kan het niet geloven. Hij wijst erop dat Op1 over een paar maanden gaat stoppen én dat het nieuwe decor er nagenoeg hetzelfde uitziet.

Hij schrijft op X dat hij zo’n beslissing dus echt niet kan volgen: “Volgens het AD heeft de verbouwing van de studio van Op1 maar liefst twee ton gekost. Dat is toch wel een epische verspilling van belastinggeld. Ik denk dat de meeste kijkers voor en na niet uit elkaar kunnen houden.”

Heel lastig

Eigenlijk vindt Victor het gewoon schandalig. “Over smaak valt niet te twisten. Maar voor zoveel geld zijn het wel hele subtiele aanpassingen: een nieuwe tafel, bankjes, pilaren en een iets ander wandje.”

Bij de BBC wordt er wel eens miljoenen in een decor gestoken. “Klopt. Maar de vorige studio van BBC News ging negen jaar mee en is nog steeds af en toe in gebruik als backup. Op1 deed maar 3,5 jaar met deze studio toen ze gingen verbouwen. Dan vind ik twee ton heel lastig te verantwoorden.”

Vijf verschillen

De bekende columnist Johan Fretz kan het verschil tussen de oude en de nieuwe studio amper zien. “Doet me een beetje denken aan de boekjes die ik met mijn kinderen lees, met twee bijna identieke plaatje en dan ‘zoek de vijf verschillen.'”

En podcastmaker Victor Hopman: “Whuuut? Voor twee ton rij ik ook wel een middagje op en neer naar Leen Bakker voor een nieuwe tafel en wat banken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Twee ton om wat panelen te verschuiven bij Op1: schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen