Jan de Hoop maakt live op tv gehakt van Yesilgöz: ‘Buikspreekpop!’

Jan de Hoop heeft gisterenavond als krukgast van Renze Klamer hard uitgehaald naar Dilan Yesilgöz. Hij ziet de leider van de VVD als een soort buikspreekpop. “Ze is een pr-machine.”

Jan de Hoop en Dilan Yesilgöz © RTL, NPO

De 69-jarige Jan de Hoop, oud-nieuwslezer van RTL Nieuws, is niet bepaald gecharmeerd van Dilan Yesilgöz. Als leider van de VVD maakt ze onderdeel uit van de huidige formatiegesprekken met Geert Wilders, Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas, maar dat is volgens de presentator een grote poppenkast. Hij heeft er weinig vertrouwen in.

Tropisch strand

We zitten volgens Jan naar toneelspel te kijken. “Ik heb natuurlijk niet de deskundigheid van de mensen aan tafel. Ik ben een eenvoudige nieuwslezer, maar als ik dan die poppenkast zie als ik op een tropisch strand lig… Mevrouw Yesilgöz, dat vind ik altijd knap, die geeft eigenlijk nergens antwoord op als haar vragen worden gesteld”, sneert hij in Renze.

Gastheer Renze Klamer lijkt zich daar wel in te kunnen vinden. “Die is heel goed in de woordvoeringslijn vasthouden.”

Pr-machine

Jan vindt Yesilgöz niet authentiek overkomen. “Het is één pr-machine die voor haar bedachte teksten uitbraakt. Althans, zo lijkt het. En ik geloof echt niet dat mevrouw Yesilgöz en meneer Omtzigt met premier Wilders gaan werken. Dat gaat gewoon niet gebeuren.”

Renze: “Je denkt dat ze nu aan het praten zijn voor de vorm?”

47 zetels

Ja, zegt Jan. “Ze moeten wel, want de PVV staat inmiddels op 47 zetels in de peilingen en als dit mis gaat… Over links gaat niet, hè? Dus ze moeten wel. Als het misgaat komen er nieuwe verkiezingen en blijft er helemaal niets over van die partij.”

Jan is net terug uit Thailand en daar heeft hij alles op de voet gevolgd. “Ik heb mij verbaasd op afstand, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dilan Yesilgöz: authentieke politica of buikspreekpop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen