Mariëlle Tweebeeke ligt in de greppel: ‘Dit is één grote malaise’

Er was een tijd dat Mariëlle Tweebeeke lijsttrekkers kon maken en breken, maar vorige maand schoot ze haar éigen reputatie aan flarden. En nu? “Nieuwsuur zit in één grote malaise.”

Mariëlle Tweebeeke © NOS

Het is ontegenzeggelijk het pijnlijkste interview in de carrière van Mariëlle Tweebeeke: haar gesprek met Pieter Omtzigt, vorige maand in Nieuwsuur. De leider van NSC vloerde de presentatrice, waarna ze compleet werd gediskwalificeerd door AD-opiniediva Angela de Jong. Zij schreef twee vernietigende woorden in haar beruchte column: “Weg reputatie.”

Weg kijker

We zijn nu een maand verder en volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp is het niet alleen weg reputatie, maar ook weg kijker. “Wat is er toch met Nieuwsuur aan de hand? Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zitten in hele grote kijkcijferproblemen”, schrijft ze op haar kijkcijferkanaal.

Ze maakt zich ernstige zorgen over de kijkcijfers van het programma. “Het lijkt niet echt op te vallen maar als je de cijfers op een rijtje zet zie je één grote malaise. Het programma komt nog nauwelijks boven de 400 duizend kijkers uit. Zelfs de verkiezingsinterviews vielen dit najaar gigantisch tegen.”

Paradepaardje

De Nieuwsuur-cijfers zijn in verval, aldus Tina. “Niemand kijkt meer naar dit vaak benoemde paradepaardje waarvan sommigen in juni zelfs suggereerden dat het op plek Op1 moest. Gisteren slechts 257 duizend kijkers en nog erger: 1,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar.”

Dat is in de doelgroep nog slechter dan Serious Christmas, aldus Tina. “Hoog tijd daar voor en crisisvergadering. Dit gaat te steil bergafwaarts.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen