Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars écht op de wip? ‘Onzin!’

Zitten Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars echt op de wip als presentatoren van Nieuwsuur? Of blazen critici iets te hoog van de toren? Volgens de presentator zelf dat laatste…

Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars © Merlijn Doomernik

De verwachtingen van Nieuwsuur waren in aanloop naar de afgelopen verkiezingen hooggespannen. De kijker rekende op vlijmscherpe interviews met de lijsttrekkers, maar het viel behoorlijk tegen. De mensen hadden het er nauwelijks over, er gebeurde weinig en tot overmaat van ramp blunderde Mariëlle Tweebeeke gigantisch bij Pieter Omtzigt.

Jeroen relativeert

Volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp zijn de kijkcijfers van het nieuwsprogramma echt enorm achteruitgegaan en mediakenner Victor Vlam denkt zelfs dat Mariëlle en haar co-host Jeroen Wollaars op de wip zitten. “Ik sluit zeker niet uit dat ze met kerst zijn vervangen door andere presentatoren”, stelt hij.

Wat een poeha allemaal, verzucht Jeroen zelf. “De kijkcijferophef ook wat relativeren: ons programma scoort gewoon weer 10-12% marktaandeel. Op en zelfs boven de doelstelling. Uitschieters naar alle kanten waren en zijn er altijd wel eens. Niks om je zorgen over te maken”, schrijft hij in een bericht op X.

Nieuwsuur-eiland

Jeroen schrijft dit in reactie op een bericht van journalist Ton F. van Dijk. Hij deelt een fragment van Nieuwsuur waarin te zien is hoe Jeroen een interview heeft met hoogleraar Michèle van Vugt over long covid.

Ton: “Hier wordt ‘gewoon’ een journalistiek gesprek gevoerd over long covid en de biologische oorzaak. Voor veel mensen van belang. Laten we het dus niet alleen over kijkcijfers hebben als het gaat om Nieuwsuur, maar koesteren dat dit ‘eiland’ in het totale aanbod bestaat!”

‘Niet missen!’

En dat wordt dus duidelijk gewaardeerd door Jeroen, al relativeert hij de kijkcijfermalaise van Nieuwsuur dus wel. Sterinterviewster Antoinnette Scheulderman is er blij mee: “Goed zo. Zou jullie niet willen missen 🙏.”

En ene Marja daaronder: “Laten we Nieuwsuur koesteren, een heel fijn echt journalistiek programma! En complimenten voor het NOS journaal voor onder andere de deskundige verslagen wat betreft de hoge waterstanden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen