Bibi Breijman: ‘Vreemdgaan hoort bij het leven, waarom dat taboe?’

Bibi Breijman zette Waylon er een etmaal voor het huis uit, maar inmiddels denkt ze heel anders over vreemdgaan. Dat hoort volgens haar gewoon bij het leven. “Raar dat taboe.”

Waylon en Bibi Breijman © Instagram

Wat gaat Bibi Breijman plotseling nuchter om met het vreemdgaan van haar vent Waylon… Hoewel ze hem aanvankelijk het huis uitzette en urenlang aan de lijn hing met haar toenmalige vriendin Yvonne Coldeweijer om alle ins en outs te achterhalen, is ze nu een soort pleitbezorger van vreemdgaan. Dat is volgens haar iets heel normaals.

Groot taboe

Bibi zegt in de Grazia dat ze het taboe op vreemdgaan niet begrijpt. “Ja, dat was echt een taboetje. Mensen vonden dat ik bij hem weg moest gaan, want dat is toch wat ons ego wordt aangeleerd: je mag niet bij iemand mag blijven als die persoon is vreemdgegaan.”

Ze vervolgt: “Terwijl ik het eigenlijk heel hypocriet vind om iemand af te rekenen op een fout die ik in het verleden misschien zelf ook wel heb gemaakt. En tuurlijk, mijn eerste reactie was ook: ik moet hiervan wegrennen. Maar ik voelde al snel: ik heb geen zin om een patroon op te bouwen.”

Achterdochtig

Bibi legt uit wat ze bedoelt. “Want als ik hiervan wegren, dan verwerk ik het niet en ga ik bij een nieuwe man in mijn leven misschien wel altijd achterdochtig zijn. Dan vecht ik het liever uit met de man van wie ik hou en met wie ik mijn gezin heb. Ik was er ook reëel in: vreemdgaan gebeurt overal, dus waarom zijn we er allemaal zo bang voor?”

Vreemdgaan is volgens haar iets alledaags. “Je kunt beter bespreekbaar maken waarom het gebeurt. Onze keus om er samen voor te vechten, zorgde voor veel haat. Uiteindelijk was mijn gevecht tegen de oordelende maatschappij heftiger dan het gevecht binnen mijn relatie. En dat bracht ons juist weer dichter bij elkaar.”

Zelfrespect

Er is te veel kritiek gekomen op haar beslissing om Waylon te vergeven, vindt Bibi. “Klopt, ik kreeg het verwijt dat ik geen zelfrespect heb, iedereen had zn oordeel klaar. Zelfs mijn huisarts gaf me goedbedoeld advies. Ik zat daar voor oxazepam, want ik moest rustig worden en mijn borsten moesten weer gaan lekken om mijn kind te kunnen voeden.”

Ze sluit af: “En hij zei: ‘Nou, mijn vrouw zou dat echt niet hebben gedaan.’ Hij wilde misschien alleen maar zeggen: ‘Wat knap van je’, maar op dat moment dacht ik alleen maar: houd je mening lekker voor je.”

Gebrainwasht

Wat vindt Juice Channel, dat Waylons vreemdgaan als eerst naar buiten bracht, van deze uitspraken? “Are you kidding me? Echt kan iemand deze meid in het vervolg tegenhouden als ze weer van zulke domme uitspraken gaat doen?”

Het juicekanaal vervolgt: “Ze is helemaal gebrainwasht. We staan er serieus niet van te kijken als hij nu tijdens deze zwangerschap van haar zijn ding mag gaan doen, terwijl zij doodziek thuis zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat vreemdgaan gewoon een beetje bij het leven hoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen