Mariëlle Tweebeeke’s reputatie direct helemaal aan gort? ‘Kapot!’

Zo ben je een gevierde tv-interviewster, zo word je door Angela de Jong in de goot gemieterd: het zijn turbulente tijden voor Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke. “Weg reputatie!”

Mariëlle Tweebeeke © NOS

Pieter Omtzigt heeft in aanloop naar de verkiezingen al voor een paar zeer veelbesproken tv-momenten gezorgd. Naast het dissen van een D66-dame in de talkshow Op1, heeft hij ook Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke een tik op de neus gegeven. Omtzigt nam het interview met haar vollédig over en ze bleef stotterend en stamelend achter.

Onderuitschoffelen

Die Mariëlle Tweebeeke kan wel inpakken, zegt Angela de Jong nu. De AD-opperdiva roemde de presentatrice altijd voor de ‘geweldige interviews’ tijdens de verkiezingscampagne van twee jaar geleden. “Spijkerhard, maar fair.”

Ze waren ook nu best weer lekker op dreef bij Nieuwsuur, vervolgt Angela, maar, zo schrijft ze in het AD: “In het gesprek met Omtzigt wilde Mariëlle Tweebeeke té graag scoren, de Heilige Pieter té graag onderuitschoffelen. En dat staat een rubriek als Nieuwsuur niet. Maar als je het toch per se wil doen: zorg dan dat je de feiten op orde hebt.”

‘Weg reputatie’

Dat had Mariëlle helaas niet, aldus Angela. “Eén perfect getimede ‘pardon?’ van Omtzigt, één simpele tegenwerping en Tweebeeke zat te stamelen en stotteren als de eerste de beste beginneling. Weg reputatie. En dan moet je nog anderhalve week.”

Zo, Angela gooit die hele Mariëlle in één keer bij het grofvuil. Niet een beetje rigoureus? De kritiek op de presentatrice wordt in elk geval breed gedeeld. Zo stelt Alex Mazereeuw, de tv-recensent van de Volkskrant, dat Mariëlle door Omtzigt werd omgedoopt ’tot een machteloze manager van haar eigen wasstraat’.

Genadeslag

Ook NRC’s tv-recensent Rinskje Koelewijn denkt dat Mariëlle schade heeft opgelopen. “Het punt was niet dat Tweebeeke geen weerwoord gaf”, schrijft ze in haar column.

Ze vervolgt: “Het punt was dat Omtzigt met z’n herhaalde ‘maar mevrouw Tweebeeke…’ het woord niet afstond en de genadeslag uitdeelde toen hij in de laatste secondes het ‘uitzonderingsartikel in de comptabiliteitswet’ aan de orde stelde.”

Matige scores

Overigens scoren Mariëlle en haar collega’s van Nieuwsuur magertjes tijdens deze verkiezingen, weet kijkcijferexpert Tina Nijkamp. “Hoe het scoort? Zeer matig. Ondergemiddeld voor Nieuwsuur. En zegt het wat over de populariteit van die lijsttrekkers?”

Dat Omtzigt aan kop gaat, vervolgt Tina. Zijn Nieuwsuur-interview is met 494 duizend kijkers het meest bekeken lijsttrekkersgesprek tot nu toe. Daarna volgt die met Joost Eerdmans (415 duizend). Het minst bekeken? Die met Henri Bontenbal, de nieuwkomer van het CDA (304 duizend).

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen