‘Irene Moors ongelooflijk beledigd door man van Wendy van Dijk’

Irene Moors zorgt voor een shock met de onthulling dat ze in 2015, na het stoppen van Life 4 You, de aanbieding kreeg om Eigen Huis & Tuin te gaan doen. “Dat is oprecht een belediging.”

Erland Galjaard en Irene Moors © NPO

Het was een behoorlijke miscalculatie van Irene Moors: ze trok in 2015 de stekker uit haar succesvolle zondagshow met Carlo Boszhard omdat ze graag een programma wilde op de late avond. Eén probleem: daar had toenmalig RTL-baas Erland Galjaard geen zin in. Wat ze van hem mocht doen? Eigen Huis & Tuin, het inwisselbare afdankertje van RTL.

Slechte overstap

Irene schrok erg van dit aanbod van de man van Wendy van Dijk en daarom stapte ze over naar SBS 6, een transfer die leidde tot drie jaar lang flops. “Het wordt natuurlijk gezien als een legendarisch slechte overstap, die het einde van haar tv-carrière heeft ingeluid”, zegt mediacriticus Victor Vlam in de immer onderhoudende podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Ze is nu natuurlijk alleen nog maar te zien in de reclameblokken van de reclames van de VriendenLoterij. SBS 6 was niet zo’n verstandige overstap in haar geval.”

Degradatie

Toch begrijpt Victor haar wel. “Als ze bij RTL 4 wilde blijven werken, dan had ze Eigen Huis & Tuin moeten gaan presenteren. Dat is het aanbod dat ze kreeg van de RTL-directie. De programma’s die ze deed waren personalityprogramma’s en om dan terug te gaan naar Eigen Huis & Tuin…”

Hij vervolgt: ” Ze zou de opvolger zijn van Quinty Trustfull. Ja, Eigen Huis & Tuin is toch een beetje waar de B-presentatoren die niet al te veel personality hebben gaan zitten. Ik kan me voorstellen dat je dat ziet als degradatie. Dat verklaart voor mij wel waarom ze is overgestapt naar SBS 6.”

Belediging

Het was een flinke zeperd voor Irene. “Het geeft voor mij aan dat er in die tijd fundamentele fouten zijn gemaakt bij RTL 4. Er werden destijds beslissingen genomen op basis van vriendjespolitiek. Of je tot het clubje van Erland behoorde. Dat is een teken dat iemand te machtig is geworden en te veel in zichzelf is gaan geloven.”

Eén ding is zeker: Erland heeft Irene beledigd, besluit Victor. “Ik vind eerlijk gezegd het aanbod om Irene Moors op dat moment Eigen Huis & Tuin te laten presenteren echt wel een beledigend aanbod, als ik eerlijk ben hoor.”

Walk of Fame

Het is eigenlijk gewoon respectloos dat Erland deze klus heeft aangeboden aan Irene, aldus Victor. “Dit is een presentatrice die letterlijk sinds dag één bij de zender zit, ze heeft een ster op de RTL Walk of Fame en dat past daar echt niet bij.”

Tot slot: “Ik vind het oprecht een belediging. Ik was er wel even door ontdaan toen ik dit hoorde.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen