Lee Towers blijft mikpunt van spot in VI: ‘Ik ga hier niet zitten liegen’

Lee Towers blijft het mikpunt van spot in Vandaag Inside, ondanks dat de 77-jarige zanger heeft gezegd dat hij dat heel respectloos vindt. “Ik ga hier niet zitten liegen”, aldus Johan Derksen.

René van der Gijp, Johan Derksen en Lee Towers © William Rutten, RTL

Het stuit Lee Towers verschrikkelijk tegen de borst dat hij elke keer zo door de mangel wordt gehaald in Vandaag Inside. De 77-jarige zanger zingt niet meer zoals vroeger en dat wordt hem heel erg nagedragen door met name Johan Derksen. Hij, en ook collega René van der Gijp, vinden Lee een beetje vergane glorie en pleiten voor zijn aftocht.

‘Ik ga niet liegen’

Lee vindt het heel erg om dat elke keer te horen. Hij heeft aan Shownieuws laten weten dat hij daar een beetje verdrietig over is en dat hij het heel erg respectloos vindt van de mannen van VI.

De leider van het trio, Wilfred Genee, brengt het ter sprake in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Hij vond het respectloos, zag ik bij Shownieuws.”

Johan: “Ja, maar ik kan toch moeilijk hier gaan zitten liegen en zeggen dat hij nog goed bij stem is. Het is geen schim meer van de oude Lee Towers uit zijn glorietijd.”

Belachelijk

Scheidsrechter Bas Nijhuis was afgelopen weekend bij het Mega Piraten Festijn in het GelreDome en daar trad Lee ook op. “Ik stond in die gang daar en toen kwamen al die artiesten langs en die begonnen allemaal van: ‘En belachelijk dat die Johan Derksen die Lee Towers zo afmaakt!’ Ze namen het allemaal op voor die Lee Towers. De een na de ander, hè?”

Hij vervolgt: “Ik dacht: ik ga even kijken en hij zong Sweet Caroline. Maar echt goed hoor, Johan. Hij zong echt goed, joh. En ook niet dat hij het publiek liet zingen, hij zong het gewoon zelf. Hij deed het hartstikke goed.”

Moppen tappen

Wat vindt Özcan Akyol ervan? Hij zegt: “Weet je wat Lee Towers heel goed kan? Moppen vertellen. Dat is echt waar. Als je bij hem in de buurt bent, dan zegt hij: ‘Eus, ik ging laatst naar de fotowinkel en ik zeg tegen die man: ‘Maak je pasfoto’s?’ ‘Nee, al dertig jaar!’, zegt hij.”

De grap ligt in de spatiebalk: het verschil tussen ‘pasfoto’s’ en ‘pas foto’s’. “En dat vindt hij dan heel grappig!”, aldus Özcan. “Dan moet je meelachen. Het is wel een goede moppenverteller.”

Sympathiek

Johan heeft best sympathie voor Lee, maar je moet wel eerlijk kunnen zijn, vindt hij. “Het is ook een heel sympathieke man, maar je moet het wel los kunnen zien. Als hij live optreedt… Hij trekt het niet meer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Lee Towers een keer langskomen bij VI om zichzelf te bewijzen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen