Inspectie straft kiptent Jandino: ‘Geen juiste omgang met voedsel’

De ellende stapelt zich op voor Jandino Asporaat: naast de klachten over smerige toiletten blijkt hij ook de voedselinspectie op zijn dak te hebben. “Geen juiste omgang met voedsel.”

Jandino Asporaat © RTL

Jandino Asporaat bedient met zijn cabaretshows en films een groot publiek, maar is hij eigenlijk ook wel geschikt om een horecatent te leiden? De problemen stapelen zich op voor de komediant. Hij is de afgelopen week volop in het nieuws vanwege de smerige toiletten in zijn kiptent FC Kip, maar nu blijkt ook dat de voedselinspectie bij hem langs is geweest.

Tik op vingers

Al die slechte reviews van klanten wijt Jandino aan sabotage, maar hoe zit het dan met het rapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)? Daar horen we Jandino niet over, maar zij blijken op bezoek te zijn geweest bij zijn kiptent en zijn óók niet bepaald onverdeeld enthousiast. Net als al die klanten met hun kritische reviews dus…

De NVWA heeft anderhalve maand geleden een inspectie uitgevoerd bij Jandino’s kiptent en de resultaten daarvan staan nu online. Volgens de inspectie voldoet Jandino niet aan de wettelijke eisen voor de juiste omgang met voedsel en is er daarom een ‘verbetertraject’ ingezet. “Voldoet niet. X”, laat de inspectie kort maar krachtig weten.

Veiligheidsrisico’s

Het is niet duidelijk waar het aan schort bij FC Kip – dat wordt niet openbaar gemaakt – maar als voorbeeld noemt de NVWA: “Is de ondernemer op de hoogte van de grootste voedselveiligheidsrisico’s en beheerst ondernemer de processen om deze risico’s zoveel mogelijk te elimineren?”

Mogelijk is daar het antwoord ‘nee’ op gekomen. Of: “Bewaart, bereidt en presenteert de ondernemer bederfelijke levensmiddelen op een veilige wijze? Houdt de ondernemer zich aan voorschriften over bewaartemperatuur en houdbaarheid?”

Bederfelijke waar

Het is natuurlijk uiterst belangrijk, zeker als het om kip gaat, dat de juiste voorschriften worden gevolgd door Jandino, want voor je het weet zitten al je klanten na hun maaltijd te bouten op het toilet. En we zijn er deze week met z’n allen achtergekomen dat dát nou niet bepaald een pretje is…

Wat moet een klant doen die ongeschikte kip krijgt voorgeschoteld? FC Kip meldt op de site dat alle gerechten met zorg worden bereid en volgens de regels. “Mocht er desondanks een probleem zijn met een gerecht, dient de klant het restaurant onmiddellijk op de hoogte te stellen en kan het restaurant naar eigen goeddunken een oplossing bieden.”

Verbetertraject

Al met al bevindt Jandino’s kiptent zich momenteel in een verbetertraject. Wat als de situatie niet verbetert? Dan kan FC Kip onder verscherpt toezicht komen te staan.

“De NVWA heeft vaker ernstige overtredingen geconstateerd”, is te lezen op de website van de inspectie. “Het toezicht van de NVWA is gericht op verbetering. Bij onvoldoende verbetering zal de NVWA de activiteiten van het bedrijf stilleggen.”

Wordt vervolgd…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Inspectie tikt Jandino Asporaat op vingers. Wat nu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen