Heftig: BLVD adviseert onmiddellijke Slimste-exit Maarten en Philip

Maarten van Rossem en Philip Freriks zullen zich behoorlijk afgedankt voelen: terwijl de kijkcijfers van De Slimste Mens in rap tempo afnemen, wordt er bij RTL Boulevard gepleit voor hun exit.

Aran Bade © RTL

Het lijkt een gigantische pr-blunder te zijn: het wel héél vroeg bekendmaken van het vertrek van Maarten van Rossem en Philip Freriks als het presentatieduo van De Slimste Mens. Ze worden niet volgend jaar, maar het jaar daarop vervangen door Herman van der Zandt en een nog onbekend jurylid. Volgens Tina Nijkamp is de urgentie daardoor nú al weg.

‘Ze zijn ingedut!’

Terwijl de kijkcijfers van De Slimste Mens in een soort duikvlucht zitten, opent RTL Boulevard nu keihard de aanval op Maarten en Philip. “Ik heb ook gekeken en het is echt niet om door te komen. Er was vroeger een fonkeling in de ogen van Maarten. Daar zat was chagrijn in, maar ook de humor en dat ontbreekt nu volledig”, sneert Aran Bade.

De showkenner wijst ook op de kijkersvraag die van de week in De Slimste Mens zat. “Die persoon stuurde: ‘Heb je een tip voor m’n moeder van 60, die altijd tijdens De Slimste in slaap valt?’ Dat was toevallig een kijkersvraag voor Maarten, maar toen dacht ik: dit is precies wat het hele probleem is een beetje. Dat ze daar een beetje ingedut zijn.”

‘De humor ontbreekt’

Aran is klaar met de quiz. “De humor ontbreekt, maar ze hebben ook aangekondigd dat Philip en Maarten gaan stoppen. Dan zakt het wat onderuit. Maarten is er helemaal niet blij mee volgens mij, maar omdat Philip stopt moet hij ook. Maar dat is pas in de zomer van 2025 dat Herman van der Zandt gaat starten. Dat is gewoon veel te lang.”

Collega Bridget Maasland: “Zit de klad erin? Ze hebben het te vroeg aangekondigd, dus, zeg je? Maar ze zijn misschien ook een beetje te snel met het nieuwe seizoen.”

Havermelk

Aran: “Ja, dat ook, maar als je een goede cast hebt met goede kandidaten is het niet erg. Maar de kandidaten van deze afleveringen waren echt een beetje van die haverdranktypes, die volgens mij zelf ook niet tv kijken. Ja, havermelkdranktypes, die alleen maar netflixen en zelf helemaal geen tv kijken. Dat is wel een probleem.”

Bridget: “Een beetje hipsters die niet meer echt televisie kijken.”

Aran: “Ja, dat voel je en daar kan de kijker thuis zich niet in herkennen. Er zaten vroeger heel grote namen in, maar dat is nu ook wel een beetje aan het teruglopen.”

‘Philip en Maarten eruit!’

Het is tijd voor rigoureuze maatregelen, aldus Aran. “De oplossing is denk ik dat Herman van der Zandt misschien naar voren moet worden geschoven. Dat we toch Herman als dé man van het programma De Slimste Mens moeten gaan introduceren, met bijvoorbeeld een Peter Pannekoek ernaast die Maarten gaat vervangen.”

Hij vervolgt: “Dat is denk ik toch wel beter voor beide heren. Je moet op je hoogtepunt stoppen en nu zitten ze echt in een dal, waar je heel moeilijk uitkomt.”

Dood paard

Bridget is het ermee eens. “Ja, het is een beetje aan een dood paard trekken dan, op een gegeven moment? Gevoelsmatig voor hen.”

Aran: “Misschien is het wel te veel voor ze. De eindstreep duurt nog wel even. Henry van Loon vind ik ook een naam. Een beetje humor erin en frisse energie.”

Bridget: “Een frisse wind en ook qua kandidaten misschien iets meer kijken dat ze ook de algemene kennis bezitten, dus óók televisiekijkend, óók havermelk drinkend. Oók.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen