Özcan Akyol is flink pissig: gaat bashen Philip en Maarten te ver?

Özcan Akyol vindt het veel te ver gaan dat een tv-deskundige als Aran Bade nu oproept tot een onmiddellijk, vervroegd vertrek van De Slimste Mens. “Ik vind het enorm hysterisch.”

Özcan Akyol, Maarten van Rossem en Philip Freriks © NPO

Het is een tijd lang nergens anders over gegaan dan het vertrek van Maarten van Rossem en Philip Freriks, maar die twee zitten er nu nóg. Zijn het dan herhalingen waar we nog naar zitten te kijken? Nee, de mannen gaan nog door tot de zomer van 2025, maar dat moest kennelijk allemaal al jaren van tevoren besproken worden. Een beetje raar.

Heel vals

Tv-deskundigen stellen nu dat de urgentie van De Slimste Mens af is en showkenner Aran Bade roept zelfs op tot het onmiddellijke vertrek van het duo. En dat vindt Özcan Akyol heel vals. “Dit is het uitvloeisel van verschillende zaken. Veel mediawebsites lezen een paar berichten op Facebook en X en maken daar een bericht van.”

Volgens Tina Nijkamp zijn de kijkcijfers van De Slimste Mens lager dan voorheen, maar volgens Özcan is dat appels met peren vergelijken. “Er worden telkens door kijkcijferduiders vergelijkingen getrokken met vorig jaar, terwijl dat evident niet wetenschappelijk is. Er zijn nieuwe testmethodes.”

‘Enorm hysterisch’

Özcan vindt dat Tina maar wat roept. “De omstandigheden bepalen ook of iemand veel of weinig kijkt. Vorig jaar was er biivoorbeeld een WK in de winter. Dat bepaalde de cijfers van veel zenders. Ik vind het enorm hysterisch. In Hilversum denken de figuren die zogenaamde analyses maken niet in impact of maatschappelijk belang.”

Al die tv-kenners praten elkaar maar na en de presentator van Sterren op het Doek is het er niet mee eens. “Het is best obsceen. Dat het gebeurt is één ding, maar dat zoveel mensen erin geloven, vind ik het ergst.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen