Ron Brandsteder neemt afscheid, producer is boos: ‘Wat een crap!’

Ron Brandsteder heeft gisterenavond laat afscheid genomen van zijn carrière als presentator. Twee uur lang draaide hij zijn allerlaatste plaatjes. Zei hij ook wat over de wilde geruchten?

Ron Brandsteder © MAX / Janita Sassen

Het is sinds zijn mysterieuze radio-afwezigheid in mei nooit meer opgehouden: de wilde geruchten die er rondgaan over Ron Brandsteder en zijn gezondheid. Volgens medium Liesbeth van Dijk is er serieus iets aan de hand met de presentator en RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens hoopt dat Ron überhaupt nog volgend jaar kerst haalt.

Rook uit monitor

De kans is in elk geval klein dat we Ron nog zullen horen of zien op radio of televisie. Hij was gisterenavond voor het laatst te horen op NPO Radio 5, want zijn wekelijkse programma is om vage redenen geschrapt. “Ik ga niet huilen hoor. Er is ook geen enkele reden voor, maar het is toch wel iets om bij stil te staan”, zegt Ron in zijn finale-uitzending.

Hij vervolgt: “Bedankt voor al uw lieve wensen en mooie complimenten, want mijn beeldscherm begint al een klein beetje warm te lopen hier. Ik zie al een klein beetje rook uit de monitoren komen, want we hebben enorm veel berichtjes en daarvoor hartelijk dank, ook namens Frans en Martijn.”

65 jaar diskjockey

Ron neemt afscheid na een lange carrière. “Ik ben bijna 65 jaar diskjockey geweest en dat is natuurlijk niet te geloven, maar ik was 6 en toen was ik al dj, alleen wij kenden die term toen nog niet. Didier was alleen maar een mooie Franse naam. Ik had zo’n kofferplatenspelertje met de speaker in de deksel en die mocht ik van de juf mee naar school nemen.”

Daar is het allemaal begonnen. Veel later mocht hij plaatjes draaien in een of andere stand in de RAI. “Daar werd ik door Ivo Niehe ontdekt en werd ik van de een op andere dag spelshowpresentator van de Showbizzquiz. Nu ben ik 74 en heb ik de laatste plaatjes op vrijdagavond gedraaid bij MAX op Radio 5.”

‘Ik zal je missen’

Ron krijgt in zijn laatste uitzending enorm veel reacties van luisteraars. “Er waren er veel bij die zeggen: ‘Ik zal je missen’, en wees ervan overtuigd dat ik jullie allemaal ook zal missen, want ik vond het heel erg leuk met jullie, het wekelijkse contact live te mogen beleven, en met jullie samen te mogen luisteren naar mooie muziek.”

Zijn allerlaatste woorden? “Het gaat jullie allemaal goed. Bye bye.”

Clickbait-crap

En over de geruchten over zijn gezondheid? Geen woord. Maar wél van MAX-producer Merel van Dijk. Die maakt zich er behoorlijk kwaad over. “Wat een bij elkaar geraapte ouwe koeien onzin is dit…mag die man als 70+ er af en toe een kwaal of zijn dag niet hebben? Zijn programma stopt gewoon door de nieuwe programmering.”

Dat gebeurt op wel meer NPO-zenders, aldus Merel. “En daar mag hij van balen. Clickbait-crap dit, bah 😒”, schrijft ze op X. “Geen zorgen of gissen, Ron heeft gister een prachtige mooie liefdevolle laatste radio-uitzending gemaakt op
NPO Radio 5. Tuurlijk vindt hij het jammer dat hij moet stoppen, maar is er oké mee na 65 jaar carrière.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat we Ron Brandsteder ooit nog eens in de media zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen