Youp valt Maarten enórm hard aan: ‘Die bejaarde is heel erg zielig!’

Youp van ’t Hek (69) neemt zijn tv-collega Maarten van Rossem (80) wederom keihard te grazen. Hij noemt hem een ‘cameraverslaafde bejaarde’. “Het is zielig. Heel erg zielig.”

Maarten van Rossem, Emma Wortelboer en Youp van 't Hek © Roy Beusker, RTL

Zal Maarten van Rossem er inmiddels spijt van hebben dat hij een tv-samenwerking is aangegaan met Emma Wortelboer? Het is ongelooflijk hoeveel kritiek hij krijgt op zijn duoschap met de als ietwat infantiel bekendstaande presentatrice. Moet iemand met zo’n staat van dienst wel zulk oppervlakkig amusement maken?

Medelijden

Emma en Maarten maken dit programma onder de vlag van BNNVARA, maar in het clubhuis, de VARAgids, worden ze nu keihard neergesabeld door Youp van ’t Hek. “De cameraverslaafde bejaarde doolde met een jong ding, dat ook veel aandacht nodig heeft door een mislukt televisieprogramma, en een beklemmend soort medelijden greep me bij de keel.”

De cabaretier heeft naar eigen zeggen ‘medelijden met beiden’. Het idee achter hun programma Wortelboer en Van Rossem is dat ze ruim vijftig jaar verschillen en dat moet dan leuke generatieverschillen blootleggen. Ze praten in de show onder meer uitgebreid over het gebruik van voorbehoedsmiddelen toen en nu. Ietwat gênant.

‘Heel erg zielig’

Niet te doen, vindt Youp het. “Ik keek vooral naar de cameraverslaafde bejaarde, die ooit hoogleraar was, en vroeg me af wie zijn adviseurs zijn. Is er nog een vrouw die hem succes wenst als hij voor deze onzin op pad gaat? Hoe kijkt de netmanager naar deze bewegende beelden? Voor wie wordt dit programma in godsnaam gemaakt?”

Maartens typische gebrom redt de boel totaal niet, vindt Youp. “Het werd ook niet cynisch. Thuis op onze bank wel. Er klonken meedogenloze worden die ik niet ga herhalen. Maar een tip aan Emma en Maarten: niet meer doen. Het is namelijk zielig. Heel erg zielig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Youp dat Maarten van Rossem een beetje afglijdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen