Frans Timmermans-fans juichen om emigratieplan Gerard Joling

Frans Timmermans aan de macht? Dan verhuist Gerard Joling naar het buitenland, roept hij op televisie. En daar zijn ze in de achterban van GroenLinks-PvdA niet bepaald rouwig om…

Frans Timmermans en Gerard Joling © NPO, RTL

Hij is de leider van de grootste partij op links: Frans Timmermans. De voorman van GroenLinks-PvdA wil mensen met een goed inkomen keihard gaan aanpakken. Niet alleen wil hij tot 60 procent inkomstenbelasting gaan heffen, maar ook wil hij dat de meest vermogende Nederlanders elk jaar 5 procent van hun vermogen aan de staat geven.

Emigrerende Joling?

Na tien jaar ben je dus ongeveer de helft van je vermogen kwijt en dat is volgens EenVandaag-verslaggever Joost Vullings wel heel gortig. “Het is zelfs zóveel vermogensbelasting dat het de grondslag uitholt. Kortom: je kachelt achteruit in je vermogen, zodat je het jaar erna minder vermogensbelasting betaalt”, zegt hij in de talkshow Beau.

Gerard Joling denkt het levensgevaarlijk is als we het land laten besturen door types als Frans. “Ik ben op dit moment bezig met een appartement in Monaco”, grapt hij. “Dat had ik natuurlijk al twintig jaar eerder moeten doen, maar als Frans Timmermans aan de macht komt met GroenLinks, dan ga ik echt verhuizen.”

‘Stem NIET links!’

Als Frans aan de macht komt, dan is dat echt een ramp voor de economie van ons land, stelt Gerard. “Dan gaat het land ook naar de klote, kan ik je vertellen en dat meen ik uit de grond van mijn hart.”

Welk stemadvies zou Gerard aan de kijkers van RTL 4 geven? “Stem niet links, laat dat duidelijk zijn. Lieve mensen, niet. Het wordt een drama in dit land.”

VVD-stemmer

Waar stemt Gerard zelf op? “Ik heb altijd VVD gestemd, alleen ik vind wel dat in de laatste jaren dat Rutte aan de macht was, dat het zo ontzettend richting D66 ging en over links, dat ik er een beetje misselijk van werd af en toe. Mevrouw Kaag heeft er ook wel een redelijke bende van gemaakt.”

Die Kaag is vreselijk, vindt Gerard. “Ze drijft zo door en wilde haar zinnetje hebben. Nu schreeuwt ze van de daken dat het allemaal was omdat ze bedreigd werd, wat ook heel erg is, maar het is ook gewoon niet gelukt met mevrouw Kaag. Ik vind de dame die het voor de VVD gaat doen wel een topper.”

‘Goede reden!’

Wat vindt de achterban van Frans Timmermans van Gerards dreigement om te emigreren? “De aller-, aller-, allerbeste reden om GroenLinks-PvdA te stemmen: ik hoor Gerard Joling zojuist op tv zeggen dat, als Frans Timmermans aan de macht komt, hij gaat verhuizen naar Monaco!”, sneert Margot Kraneveldt, fractievoorzitter PvdA Zoetermeer, op X.

Haar volgers, waaronder Natasja, vinden dat mooi nieuws: “Help Geer naar Monaco, stem GroenLinks/PvdA 💚❤️!”

Veel kritiek

Er is echter ook veel kritiek. “Joling is een wereldvent en die heeft meer besef van wat er onder de mensen leeft dan die wereldvreemde Timmermans. Maar jullie kijken liever neer op volkszangers en gewone mensen”, zegt Ralf Sluijs, raadslid van Hart voor Den Haag.

Het afstraffen van vermogende Nederlanders zal uiteindelijk op het bordje terechtkomen van de middenklasse, meent ene Evert. Hij wijst erop dat Gerard niet als enige zal vertrekken. “Ik denk dat er hele hordes dat voorbeeld willen volgen. En dan gaat al het geld, waarvan nu de middenstand moet leven, het land uit.”

X

Een juichtweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen