André Hazes jr. met álle Rachel-dirt: ‘Handschriftexpert ingehuurd!’

Een halfleeg Ahoy, singles die doodslaan en optredens waar niemand voor warmloopt: de maat is vol voor André Hazes jr. Tijd voor juice. En niet zo’n beetje ook. Álle Rachel-dirt komt nu op straat…

André Hazes jr. © Videoland, YouTube

Het tweede seizoen van de soapserie van André Hazes jr. is weer begonnen op Videoland. De eerste aflevering is vannacht online geplaatst, maar of het een kijktip is? Het lijkt wel een herhaling! Die hele soapserie is gewoon het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer, maar dan met één jaar vertraging. Dit loopt nog erger achter dan de Meilandjes.

Breakup letter

Het is over vier dagen precies een jaar geleden dat Yvonne een heuse Hazes-bom liet barsten: ze verscheen op YouTube met een persoonlijke brief van André in haar hand, gericht aan Sarah van Soelen. Dit was zijn beruchte breakup letter. Die was gewoon, hop, bij Yvonne’s winkel in de brievenbus gegooid. Hoe kán dat?!

Nou, er zijn maar een handjesvol verdachten, dus dat was net Cluedo. Eigenlijk wezen alle vingers naar André’s beruchte moeder Rachel Hazes. Waarom? Omdat die brief vol zat met allemaal verschrikkelijke dingen over Monique Westenberg. En André was toen net uit huis gezet door Rachel én weer officieel een relatie aangegaan met Mo.

Vreselijke hekel

Dat Rachel en Monique een afschuwelijke hekel aan elkaar hebben weten we allemaal wel, maar over die uithuiszetting en het uitlekken van de brief heeft André zich nooit echt uitgelaten. Tot nu dan, want André gaat he-le-maal los in zijn soapserie. “Ik vind het niet fijn om slecht over iemand te praten. Ja, het is gewoon wat het is”, begint hij nog.

Een seconde later begint hij vrolijk met Rachel-dirt te spuien. “Nah, ik kreeg een discussie met m’n moeder en toen ben ik eigenlijk uit huis gegooid en toen ben ik bij mijn oom en tante gaan wonen, een half jaar.”

Ruzie met mama

Dan komt Els Hofland in beeld. Zij is de zus van Rachel die recent haar huis verkocht om van haar hypotheek bij Rachel af te komen – die twee hebben ook al bonje met elkaar. “Hij kwam hier voor de deur en hij vertelde dat hij ruzie had met z’n moeder”, vertelt André’s tante, die grappig genoeg dezelfde kraakstem heeft als Rachel, in de soap.

Ze vervolgt: “Ja, dat vind ik heel rot, want ik wil eigenlijk het liefst dat alles goed is in de familie, maar je laat een kind ook niet voor de deur staan. Dan zeg ik: ‘Jongen, kom lekker binnen, we hebben hier een kamer over en je bent altijd welkom.’”

Handschriftexpert

André brengt dan die uitgelekte brief aan de orde. “Elke keer als je denkt dat niets je meer kan verbazen, komt er altijd nog iets om de hoek. Nou ja, die brief is natuurlijk wel iets wat mij gewoon vooral in die tijd heel erg liet twijfelen aan alles gewoon en aan iedereen. Die brief hebben maar twee personen en dat zijn Sarah en d’r ouders en mijn moeder.”

Nou, tellen is dus niet z’n sterkste kant. Hij vervolgt: “Ja, en dat is iets waar ik nooit achter ga komen, denk ik, wie dat heeft verstuurd. Dat hele filmpje hebben we ontleed. Ik heb ook een handschriftexpert enzo erop gezet en daar kwamen wel wat antwoorden uit, zeg maar, waar het vandaan zou kunnen komen, maar alsnog ga ik daar niet met vingers naar wijzen.”

‘Wil het niet geloven’

Yvonne heeft de brief mét envelop in beeld gehouden en daar stond een handschrift op dat André dus heeft laten onderzoeken. Dat zou immers iets kunnen zeggen over wie die brief aan André heeft gestuurd. En hier zegt de zanger dus met heel veel woorden dat hij inderdaad z’n moeder Rachel verdenkt van het uitlekken van die brief.

Waarom hij dat niet gewoon concreet zegt? Nou, hij mag dan wel d’r zoon zijn, maar de togaverslaving van Rachel is berucht. Die hele kroketzaak van Rachel tegen Yvonne ging namelijk over deze brief. Staat-ie straks zelf ook voor het hekje. Hij houdt het dan ook veilig: “Misschien wil ik dat ook allemaal niet geloven waar het vandaan komt, snap je.”

‘Zegt genoeg’

De roddeldeskundigen van RTL Boulevard denken echter dat het genoeg zegt. Ze wijzen ook op andere uitspraken van André in de docu. “Onderweg ben ik dierbaren verloren”, zegt hij bijvoorbeeld, waarna Rachel groot in beeld verschijnt.

En over een feestje ter ere van zijn 1-jarige nuchter zijn: “Mijn moeder had iets georganiseerd. Een etentje met z’n allen. Familieleden waren daar. De mensen die ik op dat moment lief had, die waren allemaal bij elkaar.”

BLVD-ster Luuk Ikink: “Ja, hij zegt daar dus: ‘De mensen die ik op dat moment lief had.’ Nu dus niet meer.”

Ontvolgd

Dat is heel erg pienter van Luuk. Collega Rob Goossens denkt dat één en één twee is. “Ja, er is er eentje afgevallen die hij ook niet meer volgt op Instagram en dat is helaas z’n moeder. We weten dat het al langer lastig gaat allemaal, maar dat hij het nu weer heeft over ‘op dat moment’, dat spreekt ben ik bang boekdelen.”

Wat een verhaal weer. Waarom die soapserie van André überhaupt Crossroads heet is een raadsel. Er is eigenlijk maar één titel die recht doet aan het geheel: Life of André 🧃.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen