Wilfred Genee levert meest bekeken tv-debat: ‘Gekakel wel zonde’

Wilfred Genee levert het meest bekeken verkiezingsdebat tot nu toe af: Het Debat van Nederland trok gisteren 1,4 miljoen kijkers. “Maar al dat gekakel door elkaar heen was wel een beetje zonde.”

Wilfred Genee © SBS 6

Ook SBS 6 doet volop mee in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen en dat is vooral te danken aan de mannen van Vandaag Inside. De presentator en de politiek verslaggevers van dat programma kwamen gisterenavond op prime time met Het Debat van Nederland. Het zorgt voor kijkcijfersucces: er zaten 1,4 miljoen mensen voor de buis.

Record voor Wilfred

Wilfred Genee heeft het dus fantastisch gedaan, zegt kijkcijferbureau Tina Nijkamp. “Het Debat van Nederland scoort zeer hoog. Een prachtige score én deze score staat voor 2 records. Het is tot nu het best bekeken verkiezingsdebat. Zowel College Tour als de RTL-debatten scoorden rond de miljoen. Het tweede RTL-debat er iets onder.”

En wat is het tweede record? “Het is het tweede verkiezingsdebat ooit voor SBS 6 en scoort ook hoger dan toen: rond de 1,2 miljoen. Dat was in 2003 met Ton van Royen.”

VI-nabeschouwing

De nabeschouwing in Vandaag Inside erna wist nagenoeg evenveel kijkers te boeien, namelijk vijfduizend meer. “VI heeft ook een topscore, die ook in de top 5 van hun meest bekeken uitzendingen komt. In de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar scoort VI een gigantische 41,4 procent marktaandeel en Het Debat 34,7 procent.”

Tina denkt dat niet zonder gevolgen kan blijven. “Het KAN haast niet anders dat Wilfred Genee of alle mannen van VI dit jaar Mediapersoon van het Jaar worden. Wat een succes, record na record wordt verbroken.”

Gekakel

Er zijn veel positieve reacties op het tv-debat met Wilfred. “Ik ben bevooroordeeld, maar dit debat is een verademing. Het kan dus wel in Nederland: debatteren aan de hand van concrete vragen van kiezers en daar vervolgens ruim de tijd voor nemen 🍿”, zegt Raymond Mens op X.

NOS-ster Dominique van der Heyde: “Wat een goed debat op SBS6. Soms door elkaar heen, maar heel dynamisch en goeie interactie met publiek. Complimenten ook voor Genee.”

Wat vindt Talitha?

Ook tv-ster Talitha Muusse is enthousiast. “Meest echte debat tot nu toe. Meer inhoudelijke correcties en strakkere sturing had het misschien nog iets beter kunnen maken. Maar deze opzet dwong wel af dat de verschillen beter naar voren kwamen dan in andere debatten.”

Er is wel kritiek op het door elkaar heen gekakel. “Dat geschreeuw door elkaar is wel zonde. Maar absoluut is dit debat en deze sfeer verademing”, zegt radio-dj Wouter van der Goes.

X

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink moet lachen om Wilfred:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Wilfred Genee een geschikte debatleider?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen