Nicolette van Dam mengt zich in Israël-debat: ‘Op veler verzoek’

We moesten er een paar weken op wachten, maar nu ligt-ie er: het statement van Nicolette van Dam over de oorlog tussen Israël en Hamas. “Veel mensen willen dat van mij weten.”

Nicolette van Dam © NPO

Het is onduidelijk waarom, maar de meest willekeurige BN’ers mengen zich opeens heel actief in de discussie over de oorlog tussen Israël en Hamas. Of ze er überhaupt enige kennis van hebben is ondergeschikt, maar allemaal komen ze met de meest stellige meningen: van Koen Kardashian tot de vrouw van René van der Gijp. IJdelheid, vinden critici dat.

Nicolette’s mening

Nou, voor de dag ermee: wat vindt Nicolette van Dam ervan? “Kinderen zonder drinkwater, kinderen die al lange tijd ontvoerd zijn, kinderen die élke dag en nacht doodsbang zijn van de knallen, rookpluimen, of het luchtalarm dat afgaat. Duizenden kinderen die niet meer onbezorgd kunnen spelen. Duizenden kinderen die niet meer leven”, schrijft ze.

Ze vervolgt op Instagram: “Veel mensen vragen mij waarom ik nog niets heb gezegd over de afschuwelijke situatie in Israël en Gaza. Het komt omdat ik de woorden niet kan vinden om te beschrijven hoe verdrietig ik het vind dat duizenden kinderen slachtoffer zijn van een conflict waar zij zelf geen rol in spelen. Kinderen kunnen nu geen kind zijn.”

‘No matter what’

Het moet stoppen, vindt Nicolette. “Vergeet niet dat kinderen extra kwetsbaar zijn in dit soort situaties. Zij mogen nóóit een target zijn en moeten worden beschermd… No matter what hun afkomst of geloof is. Ik hoop en bid elke dag dat er rust komt en kinderen veilig zijn.”

Al die statements van de BN’ers voelen toch wat plichtmatig aan. In de andere stories van Nicolette zien we hoe ze tegelijkertijd heel erg druk was met een Halloween-feestje. De afgelopen weken was ze ook vooral feest aan het vieren; lekker op vakantie, lekker met de fam. En nu volgt dan ‘op veler verzoek’ haar Gaza-mening.

‘Nu ga ik feesten!’

Het is voor de sterren ook niet makkelijk om die twee werelden te combineren. Ook Monique Westenberg, meestal de vriendin van André Hazes jr., heeft daar moeite mee. Zij is gisteren woest benaderd door iemand die vindt dat ze de Israëlische kant van deze oorlog niet genoeg belicht. “Rot op met al die ego’s en voel met je hart!”, schreeuwt ze dan.

Als de mensen met haar blijven discussiëren is voor Monique echt de maat vol: “Zo. En wij gaan nu een kinderfeestje vieren!”

Prima plan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Voelen al die BN'er-statements over de oorlog tussen Israël en Hamas bij u plichtmatig aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen