Pieter Omtzigt verbijsterd op tv, Khalid Kasem ‘heel onbeschoft’

Oei, oei, oei: juist op de dag dat Khalid Kassem vollédig is neergesabeld door Angela de Jong, bewijst hij haar gelijk. Zijn gedrag tegen Pieter Omtzigt is volgens kijkers ‘heel onbeschoft’.

Khalid Kasem en Pieter Omtzigt © NPO

Er is Khalid Kasem álles aan gelegen om op televisie te blijven. Voorafgaand aan dit tv-seizoen gaf hij aan dat Khalid & Sophie dit seizoen zó goed moet worden, dat de NPO niet om de talkshow heen kan. De omroeptop is namelijk van plan om het programma na de zomer in te ruilen voor Eva Jinek. Sterker nog: volgens het AD is dat al helemaal rond.

Vorm boven inhoud

Het gevolg? Khalid zit ontzéttend de streber uit te hangen, maar volgens Angela de Jong zal hij nooit de top halen. Dat hij daar in elk geval nog ver van verwijderd is, bleek gisterenavond – op de dag van haar felle kritiek – tijdens zijn interview met Pieter Omtzigt. Het gesprek was onaangenaam, onprettig en volgens kijkers zelfs behoorlijk onbeschoft.

Khalid lijkt zich te hebben voorgenomen om er hard in te gaan, maar er was werkelijk geen enkele aanleiding om er hard in te gaan. Vorm boven inhoud dus, en de kijker kan het niet waarderen. Het begon al vanaf de eerste seconde: Omtzigt gaf zijn eerste interview na het presenteren van zijn verkiezingsprogramma, en ook de schrijver daarvan zat aan tafel.

Omtzigt ontevreden

Het zat Khalid duidelijk niet lekker dat Omtzigt niet alleen kwam, maar met een collega van zijn partij NSC. Het hele eerste deel van het gesprek ging daarover: “Het lijkt er wel een beetje op dat u misschien net wat meer steun nodig heeft om het verkiezingsprogramma goed te kunnen uitleggen.”

Om onduidelijke redenen bleef Khalid ook lang hangen bij Omtzigts bezwaren tegen het belastingvoordeel voor expats. Daardoor bleef er geen ruimte meer over voor het belangrijkste thema van zijn partij: beter bestuur. “Ik zou het ook nog wel willen hebben over het eerste hoofdstuk”, probeerde de politicus nog.

‘Niet op televisie!’

Khalid kapte Omtzigt heel ongalant af. “Ja, dat moeten we doen en wellicht in een nazit, maar dat lukt niet meer op televisie.”

Omtzigt doet een poging: “Ja, maar we beginnen met de hervorming van het bestuur. Daar is het helemaal mee misgegaan en dat is echt…”

Khalid: “We moeten nu echt door. Dank dat jullie er waren. Het is dinsdag, dus dat betekent nieuwe muziek.”

Van ene Hannah Mae. Tot zover prioriteiten… Omtzigt kijkt hem verbijsterd aan en begint maar te klappen.

Vernietigende kritiek

Khalid krijgt op X echt vernietigende kritiek. “Omtzigt heeft amper 10 minuten spreektijd gekregen, en er werd alleen op hem ingehakt met arrogante ‘kijk eens waarmee ik hem durf te confronteren’-vragen zonder échte interesse in het antwoord. Als ik Omtzigt was, zou ik voortaan 1 van die 43 anderen laten gaan”, schrijft Susanne.

Oud-KRO-baas Ton Verlind: “Helder verhaal van Pieter Omtzigt in het programma Khalid & Sophie van vanavond. De enige die het niet begreep was interviewer Khalid, maar die werd gered omdat – gelukkig voor hem – de gereserveerde tijd om was.”

‘Echt bedroevend’

Goednieuwsshow-ster Talitha Muusse is in shock. “Echt, het cynisme druipt er van af bij het interview van Khalid met Pieter Omtzigt. Probeer eens als uitgangspunt: ‘Knap hoe snel u een partij heeft gevormd en een inhoudelijk programma heeft gemaakt. Vertel eens meer over dit punt…’ Waar is de nieuwsgierigheid?”

Khalid is dan ook meer team-Timmermans, merkt iemand op. Talitha: “Ja ok, maar dan kan je nog wel een behoorlijk interview houden zou je zeggen. Dit was gewoon gezeik over waarom zegt u geen 18 euro [minimumloon] in plaats van 16, terwijl hij daar al tien keer antwoord op had gegeven. Echt bedroevend.”

Onbeschoft

De conclusie van velen? Khalid is een onbeschofte tv-ster. Izzy: “Hijgerig en inhoudelijk slecht interviewen door Khalid. Ook nog onbeschoft afkappen omdat je je programmaformatje af moet werken.”

Dré: “Buitengewoon onbeschoft hoe Khalid Omtzigt steeds in de rede viel bij zijn duidelijke uitleg. Je hoeft het niet eens te zijn, maar laat iemand uit praten.”

En Tineke: “Khalid bewijst hier zijn onkunde als interviewer, raakt gefrustreerd en ongeduldig omdat hij Omtzigt niet kan piepelen. Khalid te licht bevonden voor Omtzigt. Onbeschoft om je gast op geen enkel punt te laten uitpraten!”

Fragment

Een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen