Özcan Akyol tipt Paul de Leeuw: ‘Maak plaats voor nieuwe generatie’

Özcan Akyol denkt dat het programma Hotel Hollandia bewijst dat het nu echt tijd wordt om de belangrijke tijdvakken op televisie door te geven aan de nieuwe generatie.

Paul de Leeuw en Annemieke van der Togt © Annemieke van der Togt, BNNVARA

De Paul de Leeuw-show Hotel Hollandia scoort ongelooflijk slecht en dat lijkt vooral te wijten aan de première-aflevering. Die zat niet alleen vol met matig cabaret, maar ook twee BN’ers die zwáár ongeliefd zijn: Rachel Hazes en Rob Kemps. De kijkers zijn direct afgehaakt en eigenlijk niet meer teruggekeerd.

Uitgedoofd

De BN’er-gasten zijn nu gedumpt, maar het ondermaatse cabaret is gebleven. Volgens Özcan Akyol wordt het week na week pijnlijk duidelijk dat deze generatie grappenmakers wel een beetje is uitgedoofd.

Een lezer van zijn VARAgids-brievenrubriek, meneer Ronald uit Amsterdam, kaart de povere kwaliteit van de Paul de Leeuw-show bij hem aan. “Ik heb Hotel Hollandia gekeken. Hier kan Paul de Leeuw met zijn grappenmakers aan de bar niet tegenop. De onderwerpen zijn vaak nogal nietszeggend.”

Doorgaan?

Het is een aaneenschakeling van onzin, klaagt deze Ronald. “Een kalender van boeren, mensen die de marathon van Amsterdam lopen. Dan een dom spel met studenten. Gevolgd door een interview met blinden en tegelijkertiid een paaldanseres. Toen ben ik afgehaakt. Welke mensen verzinnen dit. Wat vind jij Eus? Zo doorgaan?”

Nee, vindt Özcan. “Misschien dat het wel tijd wordt om de nieuwe generatie grappenmakers dergelijke timeslots an te bieden, want het huidige cabaret leunt wel enorm op bewezen en vervlogen successen uit het verleden. De definitie van vakmanschap is dat je je ook blijft doorontwikkelen.”

Op de grond

Verder wil Özcan er niet te veel over kwijt. Paul is immers een BNNVARA-collega en hij wordt natuurlijk al aardig onder vuur genomen. “Het is altijd onsympathiek om te schoppen als mensen al op de grond liggen.”

Hij besluit: “De grote ambitie met dit programma is niet uitgekomen. En dat weten de makers als geen ander. Laten we blij zijn dat er in ieder geval weer iets wordt geprobeerd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bewijst Paul de Leeuw dat het tijd is om plaats te maken voor de nieuwe generatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen