Linda profiteert niet van vreselijke valpartij Paul: tv-adel ten onder?

Linda de Mol en Paul de Leeuw zijn iconen van de Nederlandse televisie, maar wat zegt het anno 2023 eigenlijk nog als je een zogenaamde A-ster bent? Scoren doen ze niet meer…

Linda de Mol en Paul de Leeuw © SBS, NPO

Er is geen twijfel over mogelijk: Paul de Leeuw en Linda de Mol zijn household names, bekendheden die vrijwel iedereen in ons land kent. Ze zijn iconen van de Nederlandse televisie en A-sterren, maar wat koop je daar tegenwoordig nog voor? De tijden zijn duidelijk veranderd, want ze zijn allebei geen publiekstrekkers meer.

Flinke kijkcijfersmak

Gaat het te ver om Paul en Linda vergane glorie te noemen? Misschien wel. Maar hun kijkcijfers geven in elk geval aanleiding om die vraag te stellen. Ze kunnen op deze zondagmorgen waarschijnlijk allebei een espressokopje vullen met tranen van kijkcijferverdriet, want wát een ellende weer, die kijkcijfers van gisterenavond.

Voor Paul zal de klap waarschijnlijk het hardst aankomen. Hij ziet zijn fel bekritiseerde show Hotel Hollandia instorten van 1,1 miljoen kijkers vorige week zaterdag naar 597 duizend kijkers gisterenavond, meldt Stichting TinaOnderzoek. “Oef. Een flinke kijkcijfersmak voor Hotel Hollandia”, is te lezen op het kijkcijferkanaal van tv-expert Tina Nijkamp.

Bijna gehalveerd

Tina denkt dat de kijker voorgoed weg is bij Pauls nieuwe show. “Het programma van Paul de Leeuw is bijna gehalveerd: slechts 597 duizend kijkers. Vorige week nog lineair 1,1 miljoen kijkers. En dat is toch wel een heftige kijkcijferdaling. En heeft zelfs minder kijkers dan Ik Hou Van Holland: 600 duizend.”

Huh? Linda had er vorige week 537 duizend. Weet ze dan echt zó weinig te profiteren van Pauls afschuwelijke tv-val? Ja. Linda-Paul staat nu wel weer 1-1. Maar gezien de daling zal dat de komende weken waarschijnlijk wel een flinke overwinning voor Linda worden. DNA Singers op RTL 4 wint nu het 21.30 uur-slot.”

Politieke typetjes

Waar Ik Hou Van Holland een grijsgedraaid tv-format is, is Hotel Hollandia een kersverse show waar nog aan gesleuteld wordt. “Het was qua overgangen beter dan vorige week, en met Jamai was een ok gesprek”, zegt Tina. “Maar de jongen met zijn indrukwekkende boek, paste dat wel in deze entertainmentshow?”

Ze vervolgt: “Verder vindt de kijker politieke typetjes minder leuk dan entertainment-types en daar zaten er nou net veel van in. En Hugo Borst had een cameo rol? Het programma voldoet nog NIET aan een belangrijke voorwaarde voor een succesvol format: dat je het in één zin kunt uitleggen.”

Chantal aan kop

Al met al dus geen goed nieuws voor tv-zestigers Linda en Paul. Zien we de tv-adel nu live ten onder gaan? De veel jongere Chantal Janzen (44) scoort in elk geval wél. En nota bene met een oud programma van Linda: Oh Wat Een Jaar.

Tina: “Verrassend goed scoort Oh wat een Jaar. Met 889 duizend kijkers de nummer twee van 20/20.30 uur en verslaat Beste Zangers in de doelgroep 25 tot 54 jaar: 26,9 versus 21 procent. Voor Chantal dus wel een mooie kijkcijferochtend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft de slechte score van Ik Hou Van Holland ook te maken met Linda de Mol zelf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen