Eloise van Oranje afgesnauwd: ‘Dat gravinnetje is dertien in dozijn!’

Eloise van Oranje is puur en alleen dankzij haar blauwe bloed een sterfluencer geworden, maar beklijft haar roem wel? Of vervaagt dat sneller dan ze denkt? “Dertien in een dozijn!”

Gravin Eloise © Instagram

De koninklijke familie heeft nu al jaren een influencer in hun midden: Eloise van Oranje. Dankzij haar beroemde achternaam hoeft ze nauwelijks een vinger uit te steken om een vermogen binnen te harken. Ze brengt haar zorgeloze dagen door met cliché-influencertypetjes als Robbert Rodenburg, de bestie van Anna Nooshin.

Dertien in dozijn

Eloise staat nu weer met een heel interview in de LINDA., een dubbelgesprek met Henry van Loon. Begint deze dame iets te veel in haar eigen sterrenstatus te geloven? Want wat voegt ze nou eigenlijk toe?

Story-baas Guido den Aantrekker komt nu met een als waarschuwing verpakte sneer. “Hopelijk gaat de schat niet te veel in zichzelf geloven. Eloise is een, waarschijnlijk lief en sociaal, dertien in een dozijntje maar de media smeren haar met graagte uit, want lekker rebels Oranje-gravinnetje met de uitstraling van een stoute studente. En ineens ben je vergeten.”

Gravinfluencer

Oei, een dertien-in-een-dozijn-gravinnetje? Guido gaat behoorlijk los op X, maar zo wil Eloise natuurlijk niet genoemd worden. Influencer dan? “Nee. Nou ja, eigenlijk ben ik wel een influencer, maar ik vind het zo’n stom woord. Ik probeer er steeds een andere term voor te vinden”, zegt ze zelf.

Ze vervolgt in de nieuwste LINDA: “Ik moet het ook gewoon toegeven, want ik heb meer dan vierhonderdduizend volgers, dus ik influence wel degelijk. Maar als je dan ook nog ‘gravinfluencer’ word genoemd… Dat is gewoon cringe.”

Klimaatprolbeem

Eloise wil haar invloed ook gebruiken om haar volgers te wijzen op serieuze problemen, zegt ze. Dus tussen alle fotootjes van haar vliegreizen door vraagt ze ook aandacht voor het klimaatprobleem. “Honderd procent, want ik ben me wel bewust van het feit dat ik zo’n groot platform heb. Daar wil ik meer mee dan alleen wat leuke fotootjes posten.”

Ze besluit: “Ik post die dingen vooral omdat het zo’n grote rol in mijn leven speelt. Klimaatproblematiek, duurzaamheid. Dat vind ik belangrijk. Het is onderdeel van wie ik ben en het is fijn dat ik daar af en toe iets over kan zeggen.”

Instagram

Eloise is overal:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen