Mary Borsato héél fel voor camera Shownieuws: ‘Karaktermoord!’

Mary Borsato heeft gisterenavond een heel fel interview gegeven aan een cameraploeg van Shownieuws. Ze vindt dat er karaktermoord is gepleegd op haar zoon Marco Borsato. “Dat is het!”

Mary Borsato en Marco Borsato © SBS 6

Het is nog altijd onduidelijk of Marco Borsato wordt vervolgd voor grensoverschrijdend gedrag bij een destijds minderjarig meisje. Het Openbaar Ministerie doet er extreem lang over om tot een beslissing te komen. Steeds meer BN’ers zijn het wachten zat en willen dat hun collega gerehabiliteerd wordt, schuldig of niet.

‘Alles weggevaagd’

Mary Borsato is er ook helemaal klaar mee. Ze werd gisteren op een of ander boekenfeestje geïnterviewd door een verslaggever van Shownieuws. Aanvankelijk houdt ze de boot af: “Ik wil er liever niet te veel over uitweiden, maar het gaat goed met hem. Het gaat goed.”

Als haar gevraagd wordt hoe ze de hele Marco-rel als moeder ervaart, zegt ze: “Als moeder is het heel zwaar. Dat meen ik echt. Wat ik het allerzwaarst vind is dat men vergeten is hoe hij als mens is en was. Wat hij allemaal gedaan heeft in het verleden voor iedereen. Dat dat dan allemaal in een keer weggevaagd is. Dat vind ik heel erg.”

Groot mens

Marco is niet meer wie hij was, aldus Mary. “Als mens was hij heel groot, snap je wat ik bedoel? Niet alleen als artiest, maar als mens was hij heel groot en bijzonder. Dat is in één keer om zeep geholpen. Dat vind ik heel erg, want ik weet en iedereen met mij die hem kent dat het een fantastisch mens is.”

Het zit Mary overduidelijk allemaal heel erg hoog. “Ja, ik word helemaal in één keer fel, hè, als je het erover hebt? Nee, maar dat meen ik ook uit de grónd van m’n hart.”

Karaktermoord

De Shownieuws-verslaggever: “Voelt het een beetje als karaktermoord?”

Mary beaamt: “Ja, maar dat is het! Dat is het! Dat is de juiste benaming ervoor! Ik vind dat een beetje moeilijk om dat woord te gebruiken als moeder, maar zo kun je het wel omschrijven.”

Praat ze er met Marco over? “Nee, we gaan er juist helemaal niet over praten, want als we bij elkaar zijn, dan hebben we het alleen maar leuk en dan wil je alleen maar positiviteit en gezelligheid.”

Grappen en grollen

Mary doet naar eigen zeggen alleen maar leuke dingen met Marco. “Met grappen en grollen kom je het verst. Om het leuk te houden. Want als je in deze situatie erop doorgaat, dan blijft het hetzelfde verhaal na twee jaar lang, snap je? Dus dat doen we niet. We gaan er juist op uit, grappen en grollen en gezelligheid.”

Ze besluit: “Een hoop lawaai maken zoals ik ben. Dan kom je het verst, want dan heeft iedereen het leuk en gezellig. We gaan ervan uit dat alles positief afloopt, zeg maar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mary Borsato spreekt van karaktermoord, maar het OM heeft nog niets besloten. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen