RTL 5-ster Mary Borsato eet haring als ontbijt

RTL 5-ster Mary Borsato heeft wel heel merkwaardige eetgewoontes. Ze eet ’s ochtends verse vis als ontbijt, waaronder zoute haring. Dat demonstreerde ze vanochtend in het programma Koffietijd. De kok van de tienuurshow probeerde Mary iets normaals aan te smeren, een kopje koffie, maar dat wilde ze niet hebben. Ze wilde alleen haring; koffie drinkt ze niet. “Nee, eigenlijk nooit. Als ik het doe, is het omdat ik het móet doen. Dan kijk ik naar links en rechts, maar niet naar de koffie.”

Als Mary haring eet, kijkt ze recht omhoog en laat ze hem onmiddellijk naar binnen glijden. “Jij eet iets ’s morgens en toen dacht ik: wie eet dit nou in de ochtend?“, merkte presentatrice Vivian Slingerland op.

Mary daarop: “O ja hoor. Nou, ik zal je eerlijk vertellen: het broodje eet ik niet, maar de haring eet ik wel. Ik heb het liefst geen uitjes, ik heb het liefst het zuur. Maar ik eet niet alleen haring, maar ik vind ook een zalmsalade en paling op kamertemperatuur lekker. Dat kan ik zo ’s morgens eten.”

Dus haring is een beetje haar yoghurt met granola? “Dat komt omdat als ik ’s ochtends naar de winkel ga, dan kom ik altijd langs een fantastische viswinkel. Als ze mijn auto aan zien komen, dan roept ze al: ‘Mary, ik heb je ontbijt klaar.’ Nou dan ga ik naar beneden en laat ik me helemaal vol… Nou, dat klinkt ook…”

Paling in de ochtend, is dat niet wat zwaar op de maag? “Nee, helemaal niet. Dat is heel licht verteerbaar. Dat eet ik dan op en dan vind ik het heerlijk. Ik krijg ook nog iets mee voor twaalf of één uur. Ja, ik eet heel veel vis. Ik eet geen vlees, maar wel vis.”

Haar zoon Marco Borsato heeft de rare eetgewoontes van zijn moeder overgenomen. Althans, dat is wat Leontine jarenlang dacht te ruiken als hij thuiskwam.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen