Nilüfer Gündogan nodigt zichzelf uit in VI, giert om Johan Derksen

Nilüfer Gündogan zat gisterenavond op eigen uitnodiging in de studio van Vandaag Inside. Ze voelde zich er thuis en gierde om de grappen en grollen van Johan Derksen: “Hahahahaha!”

Nilufer Gundogan en Johan Derksen © SBS 6

De politieke carrière van Nilüfer Gündogan is voorbij nu de verkiezingen naderen. De politica werd vorig jaar uit de fractie van Volt gezet vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag en sindsdien voert ze een juridische strijd om haar naam te zuiveren. Ze leeft mee met Esther Ouwehand, die momenteel met soortgelijke problemen kampt.

Gigantische schade

Nilüfer zat gisterenavond op eigen uitnodiging in Vandaag Inside om aandacht te vragen voor politici en bestuurders die slachtoffer worden van ongefundeerde beschuldigingen. Ze zegt over de rel rond Esther Ouwehand: “Het is een andere situatie, maar ik meen mezelf daar deels in te herkennen. Het moet toch een keer stoppen dit?”

Het heeft Nilüfer ook kapotgemaakt, vertelt ze zelf. “Ik heb er enorme stress aan overgehouden, wat tot een gezichtsverlamming heeft geleid. Het heeft me ook bakken met geld gekost. De schade aan mijn kant is gigantisch. Ik wil nou wel eens een keer weten: wat heb ik dan gedaan?”

Dronken op verjaardag

Johan Derksen begrijpt Nilüfer. “Ik zat even wat te lezen over haar, maar de grootste verdachtmaking is dat ze dronken geworden is op haar eigen verjaardag bij haar thuis en ik hoop toch dat dat toegestaan is. Ik las ook dat ze tegen een meneer van de partij van Volt gezegd heeft: ‘Ik heb al heel lang geen seks gehad, ik heb er best zin in.’”

Hij vervolgt: “En die man was helemaal verontwaardigd… Nou, ik zal je mijn nummer geven, dat lossen wij op!”

Nilüfer barst daarop in lachen uit: “Hahahahaha!”

P*rnovilla

Dan benadrukt Nilüfer: “Nee, dat is niet waar! Daar herken ik me niet in. Tenminste wel in die dronkenschap op mijn verjaardag, maar dat ik op die manier met mensen omga… Nee, dat is niet waar. Dat is dus wat me zo dwars zit en waarom ik nu ruim anderhalf jaar met advocaten elke euro die ik heb aan het uitgeven ben. Ik wil mijn naam zuiveren!”

Nilüfer distantieert zich van grensoverschrijdend gedrag, al geeft ze bevriende homo’s af en toe wel een tik op de billen, zegt ze. Maar daar heeft ze geen bonje mee. Ze heeft zelfs een appgroep met hen, aldus de politica. Hoe die appgroep heet? “De Griekse p*rnovilla-app!”, giert ze.

Tik op de billen

Johan: “Wilfred, vind jij het vervelend als ik haar namens ons vieren mededeel dat wij er geen bezwaar tegen hebben als ze ons op de billen tikt?”

Nilüfer: “Hahahahaha!”

Wilfred: “Mocht je die behoefte voelen, Nilüfer, doe dat vooral!”

Nilüfer was begin vorig jaar nog woest om het VI-optreden van Yves Gijrath. Hij riep in de talkshow dat Nilüfer stiekem lesbisch is en zich misdraagt bij vrouwelijke collega’s. Daar zegt ze nu over: “Inmiddels kan ik er een soort van om lachen, maar toen dacht ik echt: wat bazel jij nou?”

Malloot

Het is schandalig, vindt Nilüfer. “Ik ben nooit gebeld voor wederhoor, dus elke malloot die een andere malloot voor z’n karretje wil spannen om roddels de wereld in te helpen, belt die malloot op en zegt: ‘Ik heb ook nog een roddel.’”

Johan: “Die Yves… Hoe hij ook heet. Hij heeft daar gezeten en ik had ook meteen ruzie met hem. Dat is een geweldige luchtfietser die man. Hij is niet belangrijk genoeg om een zaak tegen te beginnen. Laat maar lullen, joh.”

Nilüfer: “Al zou ik biseksueel of lesbisch zijn, wat niet zo is… Opnieuw is dit een patroon: je wil mensen beschadigen, dus je verspreidt allerlei indianenverhalen over ze, zodat anderen denken: waar rook is, is vuur.”

Tot slot: zal haar gezicht volledig herstellen? “Dat weet de neuroloog nog niet. Maar het is grotendeels genezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vandaag Inside: meer incidentele gasten als Nilüfer Gündogan of vooral vasthouden aan vaste gezichten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen