Vandaag Inside blaast grap met Koreaan af uit angst nationale rel

Vandaag Inside beschikt ineens over een wel héél sterk zelfcorrigerend vermogen. Uit angst voor een nationale rel heeft de talkshow gisterenavond een grap met een Koreaanse man afgeblazen.

Vandaag Inside © SBS 6

De Noord-Koreaanse leider Kim-Jong un is gezellig op vakantie naar Rusland. Hij bezoekt daar al de hele week allerlei locaties en wordt daarbij continu achtervolgd door een meneer met een notitieblokje. De beelden daarvan zien er nogal absurdistisch uit en werken bij de makers van Vandaag Inside op de lachspieren.

Koreaans uiterlijk

Het leek de redactie van VI leuk om hier iets mee te doen en daarom zat er gisterenavond een acteur met een notitieblokje in het publiek. “Ik kom niet dat hele eind gereden om niet genotuleerd te worden!”, grapt Johan Derksen.

Collega Wilfred Genee onthult daarop dat het eigenlijk de bedoeling was om een man met een Koreaans uiterlijk in het publiek te zetten voor deze grap, maar dat de redactie dat heeft afgeblazen uit angst voor een nationale rel. Kennelijk hebben de makers van VI nu een soort zelfcorrigerend vermogen, maar knaagt dat niet aan het DNA van de show?

Grap afgeblazen

Wilfred vertelt dat de oorspronkelijke grap is afgeblazen. Daarom zat er uiteindelijk een witte acteur in het publiek. “Weet je trouwens? We hadden eigenlijk eerst een Koreaanse meneer hiervoor en toen werd er op de redactie gezegd: ‘Is het wel verstandig dat we dat een Koreaanse meneer laten doen?’”

Ongelooflijk dat zelfs zijn eigen redactie daar nu aan meedoet, vindt Johan. “Daar moet je nooit je oren naar laten hangen! Hier had gewoon een Koreaan moeten staan!”

‘Eigenlijk wel’

Een zwak besluit van de redactie, vindt ook Wilfred. “Ja, eigenlijk wel, hè? Maar toen werd er toch gezegd van: ‘Zo direct krijgen we weer allemaal gezeik.’”

Tafelgast Valentijn Driessen: “Durfden ze het toch niet aan?”

Wilfred: “Nee, maar deze meneer doet het ook heel goed. Maar je denkt dan bij jezelf: waar gaat het allemaal over?”

Johan: “Zo ver is het al, hè?”

Wilfred: “Het is toch niet te geloven!”

Kritiek op Marieke

RTL 4-ster Marieke Elsinga kreeg in de lente forse kritiek op een act in haar programma Alles is Muziek met twee zwaarlijvige Aziatische mannen. In een medialandschap waarin Aziatische Nederlanders zwaar ondervertegenwoordigd zijn, vinden critici het ongepast om Aziatische mensen alleen op te voeren als ze een gek kunstje kunnen doen.

Ook NPO Radio 1-ster Mischa Blok was zwaar teleurgesteld: “Ik kan me wel storen aan de Aziatische stereotyperingen. Ik dacht dat we die tijd nou wel voorbij waren, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vandaag Inside blaast grap met Koreaanse man af uit angst voor nationale rel: begrijpelijk of slappe hap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen