Van je collega’s moet je het hebben: ‘Sven en Tijs blazen Op1 op’

Staat het nieuwe Op1-duo Sven Kockelmann en Tijs van den Brink op het punt om ál hun collega-presentatoren bij de late talkshow eruit te wippen? “Ik zou dat eigenlijk wel toejuichen.”

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann © Op1

De talkshow Op1 is terug van vakantie en nu BNNVARA woest is vertrokken, is er een uitzenddag vrijgekomen: de vrijdag. Op die avond gaan Sven Kockelmann (WNL) en Tijs van den Brink (EO) met elkaar een ‘politiek special-reeks’ maken in aanloop naar de verkiezingen. Ze werkten al eerder incidenteel samen, maar vormen nu dus een vast duo.

Angela enthousiast

Angela de Jong vindt het een goede keuze, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ze hebben gezien dat het werkt op de zaterdagen dat er groot nieuws was uit Rusland en het kabinet dat gevallen was. Nou ja, laat ze maar lekker die vrijdagavond over politiek bomen. Daar hoor ik die twee heel graag over. Met alleen maar gasten uit dat veld.”

Haar collega, mediajournalist Marcus den Blanken, daarop: “Ik vind het ook goed dat ze niet zo extreem meer vasthouden aan: het moeten één man en één vrouw zijn. Je kan twee vrouwen bij elkaar hebben die het goed doen, maar deze twee, dat werkt gewoon met elkaar.”

Hoe gaat dat verder?

Mediajournalist Dennis Jansen vraagt zich af wat die Sven en Tijs nou precies van plan zijn. “Ik ben benieuwd hoe dat dan verder gaat straks na de verkiezingen.”

Angela denkt dat die twee zomaar van meer kunnen weten. “Ik moet eigenlijk denken aan hoe Pauw en Witteman zijn ontstaan. Die gingen ook in verkiezingstijd iets samen doen, volgens mij bij NOVA toen nog, en uiteindelijk was dat de opmaat naar een gezamenlijke late-night-talkshow. Wie weet wat hieruit voortkomt.”

Op1 stopt mogelijk

Dennis zou niet verbaasd zijn als Sven en Tijs straks al hun collega’s eruit werken. “Ik heb van de week een beetje zitten bellen. Het verhaal gaat dat Op1 natuurlijk eindig is, waarschijnlijk al vanaf januari. Het kan natuurlijk zo zijn: misschien willen die Thijs en Sven wel een vast duo gaan vormen op de late avond. Ik zou dat toejuichen op de een of andere manier.”

Angela is benieuwd. “Moeten ze allebei wel heel veel opgeven. Alhoewel, haha, ik zie ze er allebei nog wel voor aan dat ze er ook nog gewoon even vier keer radio per week er doorheen doen.”

Khalid & Sophie

Het is natuurlijk opvallend dat Op1 nog steeds geen groen licht heeft gekregen om in 2024 verder te gaan, want dit jaar telt nog maar vier maanden. Mogelijk is al met Sven en Tijs bekokstoofd dat zij straks met z’n tweeën verder gaan.

Er werd eerder ook nog gespeculeerd over een mogelijke verhuizing van Khalid & Sophie naar de late avond, voor het geval Eva Jinek al vanaf januari wil uitzenden op het zevenuurslot. Volgens het AD gaat zij echter pas na de zomer van 2024 van start. Wat er dan met Khalid & Sophie gaat gebeuren is nog onbekend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann als vast duo bij Op1. Goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen