Broertjes Tim Hofman wekken woede met uitspraken over moslims

De broertjes van Tim Hofman liggen zwaar onder vuur vanwege een aantal uitspraken over moslims. Ze worden ‘vieze racisten’ genoemd en ook de bekende videomaker Ismail Ilgun maakt zich boos.

Tim Hofman, Rijk Hofman en Sam Hofman © RTL, Instagram

Het is al jaren een gruwel om naar te luisteren: Broers, de podcast van Sam en Rijk Hofman. De twee losgeslagen broertjes van Tim Hofman bespreken op een extreem puberale manier onderwerpen als liefde en intimiteit. Ze vertellen dan bijvoorbeeld welke vrouwen ze allemaal ‘gen**kt’ hebben in het afgelopen weekend.

Maagdenvlies

Sam (foto: rechts) doet in de nieuwste aflevering een opvallende uitspraak over moslims. “Het slaat ook nergens op, maar het is net als wat moslims altijd doen: die gaan an**l. Sam, heel m’n f*cking middelbare school deed aan an*le s*ks omdat ze niet voor het huwelijk wilden s*ksen. Dat is een ding! Sam, op alles!”

Hij vervolgt: “Natuurlijk slaat het nergens op, maar in sommige culturen checken ze echt of je hebt gebloed na je huwelijksnacht. Dit is feitelijk onjuist, maar ze denken dat als je ontmaagd wordt, dat je dan een maagdenvlies breekt.”

Felle kritiek

De uitspraken van Sam lokken zeer felle kritiek uit. “Dit soort uitspraken zijn nutteloos en onnodig”, schrijft het juicekanaal Juice Channel. “Wij begrijpen niet waarom hij dit soort dingen zegt. Als je iets niet weet kan je daar beter niets over zeggen. Deze opmerking draagt gewoon weer bij aan het onnodig kwetsen en belachelijk maken van mensen.”

Het juicekanaal Marwa Juice maakt zich al helemaal kwaad. “Vol walging zitten luisteren naar deze belachelijke podcast van Rijk en Sam Hofman. Waar is jullie respect gebleven voor andermans religie en cultuur? Ergste van alles, je zet een religie in een slechte daglicht met dingen die helemaal niet kloppen?”

‘Schaam je diep!’

Wat een treurige broertjes, vindt Marwa. “Waarom elke keer die obsessie met de Islam? Je hebt niks met die religie te maken, en als je er niks nuttigs over kan vertellen houd dan verstandig je mond dicht. Als ie niks met een bepaalde religie of cultuur hebt, dat kan. Maar om zulke walgelijke uitspraken te doen tijdens een podcast? Schaam je diep.”

Marwa heeft beide broertjes het volgende berichtje gestuurd: “Wij hebben jouw podcast beluisterd, en bah wat zijn dat voor racistische uitspraken over moslims? Waar is jouw respect voor andermans religie gebleven?”

Het kanaal: “Wedden dat zij niet zullen reageren?”

‘Niet normaal’

Als iemand opmerkt dat Sam gewoon zijn ervaring deelt, zegt Marwa: “Bullsh*t. Hij haalt letterlijk elke moslim hiermee naar beneden en laat anderen denken dat dit iets heel normaals is binnen de Islam. IT’S NOT.”

Het regent nu boze reactie op de Insta-pagina’s van Rijk en Sam. Ze worden ‘vieze racisten’ genoemd en videomaker Ismail Ilgun, die bekend werd als ’treitervlogger’, zegt: “Waarom zijn mensen in shock over zijn opmerking? Was al algemeen bekend dat ze haat hebben tegen religie, vooral Islam. Nogmaals, vooooooral Islam.”

Podcast

Het bewuste fragment beluistert u vanaf minuut 4:40:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Luistert u graag naar de podcast van de losgeslagen broertjes van Tim Hofman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen