Sven Kockelmann weigert ruzie uit te praten met Tijs van den Brink

Sven Kockelmann weigert om even een belletje te plegen met Tijs van den Brink, die hij op een heel gemene en oncollegiale manier heeft behandeld. “Ik heb niks van hem gehoord.”

Sven Kockelmann en Tijs van den Brink © NPO

Het is ongekend hoe hardvochtig Sven Kockelmann zich opstelt in zijn ruzie met Tijs van den Brink. Ondanks het hoogverraad dat hij heeft gepleegd, weigert hij de EO-ster even op te bellen om het uit te praten. Zelfs een poging van mediator Wilfred Genee heeft niets uitgehaald. Waarom is Sven zo klaar met Tijs? Is er nog iets anders voorgevallen?

Naaistreek

Er heerst ongelooflijk veel spanning achter de schermen van Op1, want het gelegenheidsduo Sven en Tijs is op een lelijke manier uit elkaar gevallen. De twee bouwden samen de politieke vrijdag van de talkshow op, Tijs dacht dat het zou stoppen na de jaarwisseling, maar Sven besloot – zonder iets te zeggen – gewoon in z’n eentje verder te gaan.

Tijs vindt dit een naaistreek en had verwacht dat Sven iets tegen hem zou zeggen. “Dit was de laatste politieke vrijdag van Op1”, zei Tijs tijdens hun laatste uitzending. Sven daarop snel: “Van dit jaar.” Er begon toen nog geen belletje te rinkelen bij Tijs. Hij was dan ook verbíjsterd toen hij Sven na de jaarwisseling solo in de line-up zag staan.

‘Wat een l*l!’

Wilfred Genee bemoeit zich als mediator met deze zaak. Hij ontving Tijs gisterenmiddag in zijn radioshow The Friday Move. “Wat een lul, hè, die Sven”, legt hij hem voor.

Tijs vindt het wel, maar zegt het niet: “Dat zijn uw woorden, niet de mijne. Nee, ik vind dat niet.”

Wilfred: “Heb je het met hem uitgesproken?”

Tijs: “Nee, nog niet.”

Wilfred: “Niet? Dan bel je elkaar toch op als je hier achter komt?”

‘Niet netjes’

Tijs vindt dat Sven hem eerst moet bellen. “Ik vond niet dat ik hoefde te bellen.”

Wilfred: “En hij heeft jou ook niet gebeld?”

Tijs: “Tot nu toe niet.”

Wilfred: “Dat is toch niet netjes? Hij had jou toch kunnen bellen?”

Tijs: “Dat is kennelijk weer jouw oordeel, veel plezier ermee.”

Medegast Emile Roemer: “Nee, Sven had zeker moeten bellen. Als je weet dat er ergens iets is… Ik zeg altijd: horen, zien en praten, dat is altijd het beste.”

Mediator

Hélène Hendriks vindt Sven flauw, reageert ze in Vandaag Inside. “Het is een volwassen vent en Huisjes ook. Dan bel je even!”

Mediator Wilfred daarop: “Ik heb tijdens de uitzending Sven Kockelmann ook nog even geappt terwijl Tijs erbij zat, van: ‘Bel die Tijs nou even op!’ Maar hij heeft nog steeds niet gereageerd. En Bert Huisjes heeft vandaag gebeld met Tijs van den Brink nadat het allemaal naar buiten was gekomen. Het is toch niet zo moeilijk om even te bellen?”

Hélène: “Communicatie, heel simpel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen