Bonje bij Op1: ‘Sven Kockelmann heeft Tijs van den Brink genaaid’

Bonje bij Op1: Sven Kockelmann heeft zijn oud-co-host Tijs van den Brink keihard genaaid en daar is de presentator behoorlijk pissig over, stelt Victor Vlam. “Snoeihard gedumpt.”

Sven Kockelmann en Tijs van den Brink © NPO

Het is volgens tv-critici wel heel erg vreemd dat Sven Kockelmann en Tijs van den Brink, zonder er ruchtbaarheid aan te geven, opeens uit elkaar zijn gevallen als het vrijdagse presentatieduo van Op1. Ze waren tot de jaarwisseling te zien als de gezichten van de ‘politieke vrijdag’ van de talkshow, maar nu doet Sven dat in zijn eentje. Zonder Tijs.

Tijs keihard gedumpt

Sven en Tijs roepen dat het iets met schema’s te maken heeft, maar dat is volgens mediacriticus Victor Vlam slechts een deel van het verhaal. Hij heeft namelijk vernomen dat er bonje is achter de schermen van Op1. “Wat er lijkt te zijn gebeurd is dat WNL heeft besloten dat zij de politieke vrijdag wilden doorzetten zonder Tijs.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Ze hebben Tijs daarvan op de hoogte gesteld in een hele late fase. Die was met zijn mensen bij de EO verbolgen over het feit dat hij daar zo laat over werd geïnformeerd. Tot overmaat van ramp bleek Sven al een tijdje op de hoogte te zijn van het feit dat Tijs gedumpt zou worden.”

‘Naaistreek van Sven’

Dat is gewoon vals van Sven, vindt Victor. “Dat is natuurlijk wel iets wat negatief op hem afstraalt, want het is natuurlijk niet heel collegiaal om dat verborgen te houden voor iemand met wie je samen presenteert.”

Hij vervolgt: “Als jij letterlijk de laatste uitzendingen die ze samen hebben gepresenteerd in december gaat terugkijken, dan weet je dat op dat moment Sven al weet dat Tijs gedumpt gaat worden zonder dat hij dat heeft gezegd. Maar goed, daarover is in ieder geval wel irritatie tussen die twee omroepen ontstaan.”

‘Heel erg plausibel’

Victor benadrukt dat hij dit verhaal niet met honderd procent zekerheid brengt, máár: “Dat is in ieder geval het verhaal wat daar gaande is.”

Hij besluit: “Nogmaals, ik heb het niet exact kunnen verifiëren. Ik was er niet bij. En goed, dit zijn van die dingen die ze niet publiekelijk gaan erkennen. Maar ja, komt het op mij plausibel over? Ja, zeer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen