Slecht nieuws voor Eva Jinek: ‘Toch echt geen plek tot zomer 2024’

Wie denkt dat Khalid & Sophie wel even ingekort wordt om plek te maken voor Eva Jinek, heeft het volgens gastheer Khalid Kasem goed mis. “We gaan sowieso door tot zomer 2024.”

Eva Jinek en Khalid Kasem © RTL, NPO

Eva Jinek stapt na de jaarwisseling over van RTL 4 naar AvroTros en de meeste deskundigen denken dat ze een dagelijkse talkshow gaat maken op het roemruchte tijdslot van De Wereld Draait Door: 19.00 uur op NPO 1. De timing is niet optimaal, want Khalid & Sophie had vlak daarvoor groen licht gekregen om een volledig seizoen te mogen draaien.

Bang voor Eva?

Dat betekent dat Khalid & Sophie na de zomer terugkeert en pas voor de volgende zomer weer ophoudt. De NPO kan er natuurlijk voor kiezen om Khalid Kasem en Sophie Hilbrand in te korten tot bijvoorbeeld maart, maar daar blijkt BNNVARA geen oren naar te hebben. Tenzij Khalid & Sophie op de plek van Op1 komt.

Is er achter de schermen misschien toch al iets uitonderhandeld? Nee, aldus Khalid in de Oranjezomer-uitzending van gisterenavond. “Ben je een beetje bang voor Eva?”, vraagt Hélène Hendriks aan hem. Hij daarop: “Bang voor Eva?!”

Tot zomer 2024

Hélène plagend: “Ja, dat ze je baantje dadelijk inpikt.”

Khalid: “Ah, nee, joh. Ik denk dat het echt goed is dat ze naar de publieke omroep komt. Het is nog niet duidelijk wat ze precies gaat doen. Khalid & Sophie gaat sowieso door tot zomer volgend jaar, 2024. En ja, dan zien we vanzelf wel wat er gebeurt.”

De NPO heeft Khalid & Sophie dus nog stééds in het schema staan tot de zomer van 2024, ondanks dat A-ster Eva Jinek al in huis is gehaald. En dat is best opvallend: Khalid & Sophie doet het prima, maar is geen publiekslieveling.

Politiek antwoord

Hélène: “Ja, maar dit is een politiek antwoord. Nu het echte antwoord.”

Khalid: “Ja, maar even serieus: ik denk dat het goed is… Zij is gewoon een van de beteren. Dat vind jij ook, denk ik?”

Hélène: “Ja, ik vind haar de beste Zeker.”

Khalid: “Dan is het toch goed dat die de club komt versterken? Wij hebben in het verleden ook afgewisseld met andere programma’s. Ik zie niet waarom dat voor ons een probleem zou moeten zijn.”

Afwisselen

Hélène: “O, dat zou kunnen? Dat je gaat afwisselen?”

Khalid: “Als zij zeven uur gaat doen, maar zelfs dat is niet zeker, hè?”

Als het inderdaad zeven uur wordt, dan begint het er toch sterk op te lijken dat Khalid en zijn co-host niet willen wijken. Betekent dat dan gewoon negen maanden vakantie voor Eva? Ach, what’s new

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u de baas van NPO 1 was, zou u Khalid & Sophie overrulen en gewoon keihard inkorten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen