Tijs van den Brink niet blij: ‘Geert Wilders boycot mij al elf jaar’

Tijs van den Brink vindt het niet aanvaardbaar dat hij als prominent journalist al elf jaar genegeerd wordt door Geert Wilders, de leider van de grootste partij van Nederland. “Consequent.”

Tijs van den Brink en Geert Wilders © NPO

Het is geen geheim dat Geert Wilders een moeizame band heeft met de pers. De leider van PVV draaft niet graag op in praatprogramma’s op televisie en eigenlijk zien we hem alleen rond verkiezingstijd her en der verschijnen. Daar moet volgens Op1-presentator Tijs van den Brink wel verandering in komen nu hij de grootste is geworden.

Elf jaar geen Tijs

Tijs hoopt dat Wilders in zijn nieuwe rol meer verantwoordelijkheid neemt. Hij wijst erop dat de scherpe kantjes er een beetje af gaan bij de politicus in de hoop mee te kunnen regeren.

De Op1-ster schrijft in zijn column: “Als u dan toch uw gedrag aanpast, bent u dan ook bereid weer normaal te doen tegen journalisten? Mogen wij u dan weer gewoon interviewen af en toe? De afgelopen elf jaar heeft u consequent al mijn interviewverzoeken afgewezen. Begrijp me goed: dat mag. U bent nergens toe verplicht.”

Ook in de media

Het zou echter wel zo beschaafd zijn, vindt Tijs. “Als u normaal wilt doen, als u een verantwoordelijk politicus wilt zijn, hoort dit er wel bij in een democratische rechtsstaat. Je af en toe laten interviewen, verantwoording afleggen. Niet alleen in het parlement, maar ook in de media.”

Hij sluit af: “Denkt u trouwens niet dat het geholpen zou hebben, als u zich in de afgelopen jaren wat vaker had laten interviewen? Dat u dan wat eerder doorgehad zou hebben dat u allerlei voorstellen deed die in strijd zijn met de Grondwet? We hadden er u met alle liefde alvast een paar keer naar gevraagd…”

Niet geboycot

Hoe reageren sympathisanten van Wilders op deze uitspraken van Tijs? Ene Leon: “Ik geef Wilders groot gelijk. En deze tweet bevestigt het ook wel weer. Wilders maar ook andere PVV-leden of FvD worden door het linkse NPO vrijwel altijd geboycot dus wat verwacht je dan, dat ze nu ineens wel willen komen? Hoezo hypocriet!”

Tijs ontkracht dat: “Hij wordt niet geboycot, hij boycot mij/ons. Al 11 jaar.”

De hoek in

Ene Els begrijpt wel dat Wilders niet met Tijs wil praten. “Snap heel goed dat de heer Wilders de interview-verzoeken afwijst, omdat je bij de NPO in een hoek wordt gedrukt en geen invloed hebt op wat er allemaal uit je interview wordt geknipt.”

En RoddelPraat-presentator Jan Roos: “Wat een onzin. Niemand heeft in een democratische rechtsstaat de plicht zich te laten interviewen.”

Column

De column van Tijs:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Geert Wilders voortaan gewoon moet opdraven bij Tijs van den Brink?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen