Zucht van verlichting bij RTL 4: Bridget Maasland blijft wél gewoon

Eva Jinek mag dan wel de benen nemen, maar de door haar zo gehate Bridget Maasland blijft wél gewoon aan boord bij RTL 4. “Ik heb namelijk net voor drie jaar bijgetekend.”

Bridget Maasland © RTL

Wat Eva Jinek is voor de late avond van RTL 4, is Bridget Maasland in iets mindere mate voor de vooravond van de tv-zender: een belangrijke schakel. Ze is namelijk een van de vier presentatoren van RTL Boulevard, dat nog altijd torenhoge marktaandelen neerzet, al helemaal in de commerciële doelgroep.

Bridget blijft

RTL 4 hoopte beide dames in huis te houden en waar Eva vertrekt, blijft Bridget. “Dit was RTL Boulevard. Ik ga lekker op vakantie”, zei ze in de uitzending van gisterenavond.

Collega Lex Uiting daarop: “Maar je komt dan wel weer terug bij ons na de vakantie? Want ik geloof dat jouw contract deze zomer afloopt, toch?”

Bridget: “Hahaha. Ja, ik kom zeker weer terug, ja. Ik heb geen andere onderhandelingen, want ik heb namelijk net voor drie jaar bijgetekend, dus ik blijf gewoon lekker.”

Rondje champagne

Lex vindt het een feestelijk moment. “Ooo, dus jij geeft een rondje champagne zometeen!”

Bridget, die zelf geen alcohol meer drinkt, daarop: “Ja, dat gaan we nog even doen! Gezellig!”

Lex: “Van harte gefeliciteerd, Bridget Maasland.”

Het lijkt er vooralsnog op dat Bridget gewoon haar maandelijkse weekje RTL Boulevard blijft doen. De presentatrice lijkt zich tevreden te stellen met dat magere programmapakket, omdat ze op deze manier veel tijd heeft voor haar zoontje Mees, met wie ze nu op reis gaat naar Japan.

Broddelwerk

Eva zal er niet rouwig om zijn dat ze Bridget straks niet meer hoeft tegen te komen op personeelsbijeenkomsten. De Boulevard-presentatrice heeft zich in haar ogen namelijk ‘volledig gediskwalificeerd’ door ‘broddelwerk‘ af te leveren.

Het feit dat Eva geacht werd om als belangrijk RTL 4-gezicht ook de mensen van Boulevard te woord te staan, een programma waarin veel over haar wordt geroddeld, zorgde er volgens Rob Goossens mede voor dat de talkshowdiva zich niet langer comfortabel voelde bij RTL. Na de jaarwisseling gaat ze aan de slag voor AvroTros.

‘Ze wist het al’

Volgens Rob wist Eva dit al een tijdje. “Ik kwam erachter dat ze in mei al bij de notaris heeft gezeten om een bedrijfje op te richten. Dat zou er natuurlijk op kunnen wijzen dat ze zelf iets zou gaan produceren. Haar manager zegt: ‘Die BV heeft ze opgericht omdat ze straks met haar nieuwsbrief door wil en dan de gegevens van haar abonnees gaat verwerken.’”

`Bridget: “Maar daar ga je over het algemeen toch niet een BV voor oprichten?”

Rob: “Als dat de reden voor haar is: prima natuurlijk, alleen het is wel een beetje gek, want waarom zit je in mei dus bij de notaris om de gegevens van een nieuwsbrief te verwerken die gewoon op dit moment door RTL uitgeleverd wordt? Ja, dat wijst er toch dan een beetje op dat ze toen al wist dat ze weg zou gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Bridget Maasland voldoende op waarde geschat door RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen