Bridget Maasland gaat niet naar Oekraïne: ‘Kan niet álles oplossen’

Bridget Maasland gaat niet naar Oekraïne om daar honden te helpen, vertelt de presentatrice aan Weekend. “Ik kan niet al het leed van de wereld op mijn schouders nemen.”

Bridget Maasland © RTL

Ze was er vroeger heel actief mee, maar tegenwoordig hoor je haar er nooit meer over: Dutchypuppy, het goede doel van Bridget Maasland. Het doel is om honden over de hele wereld te helpen, maar het lijkt een soort slaaporganisatie te zijn geworden. Tijdschrift Weekend vraagt haar of er überhaupt nog voldoende geld binnenkomt bij haar organisatie.

Niet naar Oekraïne

Niet zoveel meer, stelt Bridget. “We halen minder geld op dan vroeger. Het is iets rustiger door alles wat er in de wereld speelt. Ik begrijp heus wel dat als er oorlogen uitbreken mensen niet eerst aan honden denken. Maar dat is jammer, want zeker in dat soort gebieden is het gewoon hard nodig.”

Als de presentatrice van RTL Boulevard gevraagd wordt of ze niet naar Oekraïne gaat om honden te helpen, zegt ze: “Ik kan niet al het leed van de wereld op mijn schouders nemen en denken dat ik het allemaal in mijn eentje op kan lossen.”

Hond uit Ibiza

Doet Bridget überhaupt wat aan de leefomstandigheden van honden in Oekraïne? “Ik kan wel een bijdrage leveren door me er hard voor te maken en ervoor te zorgen dat er in ieder geval bewustwording is.”

Huh? Maar wat dóet Bridget dan nog precies met die stichting? “Mijn stichting haalt geen honden naar Nederland. Wij proberen de situatie ter plekke te verbeteren. Maar mijn eigen laatste hond komt van Ibiza, die heb ik daar zelf gezien en meegenomen.”

Ah, is dat wat Bridget met de donaties doet? Brokjes kopen voor de hond die ze zelf heeft gered uit Ibiza? Nou ja, het klinkt in elk geval goed, zo’n ‘goed doel’…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bridget Maasland heeft een goed doel voor honden. Denkt u dat er wat aan de strijkstok blijft hangen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen