‘Bridget Maasland? Die zit tot in de endeldarm van Martien Meiland!’

Bridget Maasland krijgt een flinke veeg uit de pan van Jan Roos. De presentator van RTL Boulevard vindt haar kritiek lachwekkend. “Die zit tot in de endeldarm van Martien Meiland!”

Bridget Maasland en Meilandjes © RTL

De mannen van RoddelPraat hebben een aantal mensen flink boos gemaakt door in hun programma de man te ontvangen die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting. Die zeer heftige beschuldiging roept bij critici vragen op, omdat Maxime aanvankelijk geen aangifte had gedaan én ze er commerciële activiteiten aan ophing.

Slutshaming

Er is in RTL Boulevard en Shownieuws kritiek geuit op het optreden van de man bij RoddelPraat, vertelt Dennis Schouten in de nieuwste aflevering. “Maar er wordt alleen gereageerd op de vorm. Zowel bij Shownieuws als bij Boulevard is het ‘slutshaming’ en ‘vreselijk’.”

Co-host Jan Roos vindt het overdreven. “Die man heeft zijn hele verhaal gedaan. Hij zegt: ‘Ik heb haar helemaal niet verkracht en ik heb daar niet alleen bewijs voor, maar ook getuigen voor.’ Dan is de reactie van ’s lands roddelrubrieken, dus RTL Boulevard en Shownieuws: ‘Ja, maar die comments erachter kunnen echt niet.’”

Endeldarm

Jan haalt vervolgens uit naar Bridget Maasland. “Bij RTL Boulevard stond die Bridget de Fridget daar… Echt serieus, als je Bridget over dit glas laat zakken is het een klomp ijs hoor. Wat een ijskoude muts is dat.”

“Zij zegt dus op een gegeven moment als het over ons gaat, zonder onze naam te noemen en onze programmanaam te noemen: ‘Ja, het is toch eigenlijk belachelijk dat hij dat daar gaat doen!’ Het punt is dat ‘die man dat daar gaat doen’, hier dus, omdat rubrieken als RTL Boulevard en Shownieuws tot in de endeldarm van Martien Meiland zitten.”

Eén seconde

Rubrieken als RTL Boulevard wegen veel te veel hun eigen relatie met de Meilandjes mee, stelt Jan. “Die zitten met z’n allen alleen maar het verhaal van de familie Meiland te doen. Als die man serieus genomen zou worden door dit soort rubrieken, dan zat hij inderdaad hier niet.”

“Dus ‘belachelijk’ dat hij hier gaat zitten? Jullie hebben hem nooit één seconde de ruimte gegeven, want jullie hebben nooit aan wederhoor gedaan! Als Maxime Meiland roept dat ze verkracht is, dan is het zo bij hen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard maakt graag items met de Meilandjes. Staat dat objectieve berichtgeving in de weg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen