Eva Jinek voelt zich volgens Boulevard ‘niet comfortabel’ bij RTL

Het gerucht dat Eva Jinek twijfelt over haar toekomst bij RTL 4 wordt versterkt door nieuwe uitspraken van Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard. “Ze voelt zich hier niet comfortabel.”

Eva Jinek © William Rutten

Een beetje vreemd is het wel: RTL 4 heeft volgens Eva Jinek aangegeven verder te willen met haar, maar zij wil pas een beslissing nemen ná haar bevalling in september. En dat terwijl haar contract een paar maanden later afloopt. Waarom laat ze de zender zo lang bungelen? Is dit een spel voor de onderhandelingen of is er serieuze twijfel?

Eva oncomfortabel

Rob Goossens dacht lange tijd dat ze uiteindelijk gewoon bij zou tekenen, maar hij begint pessimistischer te worden. De tv-kenner van RTL Boulevard, die veel inside information heeft, ziet de kans dat Eva vertrekt toenemen. “Voor RTL zou het natuurlijk heel belangrijk zijn dat ze bijtekent, maar ik heb daar een slecht gevoel over.”

Hij vervolgt in de BLVD Podcast: “We voelen toch ook een beetje dat ze zich niet helemaal comfortabel voelt in, laat ik het zo zeggen, het commerciële discours. Dat je als je bij RTL zit, ook af en toe een interviewtje aan Boulevard moet geven. En dat er ook in Boulevard over je gepraat wordt…”

Niet slecht slapen

Eva voelt zich eigenlijk verheven boven al die roddelkonten van Boulevard. Haar heftigste publieke uitspatting ooit ging ook over dat programma; ze riep twee jaar geleden dat Rob en zijn collega Bridget Maasland ‘broddelwerk‘ afleveren. “Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd.”

En toch zijn het haar directe RTL 4-collega’s. Én wordt ze geacht om hun programma gewoon te woord te staan. Rob: “Dat zijn allemaal dingen, ja… Ze zal er niet slecht van slapen, maar per se leuk vindt ze het niet. En wat dat betreft wordt de wereld voor haar wel een stuk relaxter op het moment dat ze gewoon lekker bij de NPO weer zou zitten.”

19.00 uur-slot

Er is ook nog een praktisch component, aldus Rob. “Ik heb eerder al eens gezegd in de Boulevard-uitzending: ‘Natuurlijk tekent ze bij’, maar met nog een kind erbij… Dat late slot is gewoon pittig. En als je dan nu ziet dat de NPO echt op zoek is naar iets om het 19.00 uur-slot opnieuw in te vullen…”

Hij vervolgt: “Ja, als Eva zegt van: ‘Ja jongens, oké, dat ik wat minder ga verdienen vind ik niet leuk, maar mag ik dan 19.00 uur hebben?’ Ja, natuurlijk gaat de NPO dat mogelijk maken.”

Ambitie

Co-host Luuk Ikink sluit dat ook niet uit. “Kijk, bij RTL ga je het 19.00 uur-slot niet krijgen. Dat bestaat bij ons niet, want dat is Boulevard. En dat krijgt ze niet. Dus als zij zegt van: ‘Een talkshow om 19.00 uur is een iets andere dynamiek en ik vind het leuk om te maken’, dan kan ik me voorstellen dat zij vanuit haar eigen ambitie dat graag zou willen doen.”

Wel wijst hij erop dat Eva in haar laatste weken, zónder VI op tv, opeens weer als vanouds scoorde bij RTL. “Het is natuurlijk wel heel fijn dat zij nu op die late avond zo goed heeft gescoord. Dat kan ook wel heel veel zelfvertrouwen geven en dat ze denkt: nou, ik plak daar sowieso nog even twee jaar aan vast. Dat voelde wel goed. Van: ik kan dat nog.”

Rob: “Er is genoeg om te overpeinzen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u doen als u Eva Jinek was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen