Rob Stenders wil Gerard Ekdom weghalen bij Talpa: ‘Al gebeld’

Rob Stenders wil Talpa Radio een gevoelige klap uitdelen door Gerard Ekdom in huis te halen bij Radio Veronica. Sterker nog: zijn poging is al begonnen. “We hebben al even gebeld.”

Rob Stenders en Gerard Ekdom © Radio Veronica, Radio 10

Hoge bomen vangen veel wind en op dit moment lijkt Radio 10, de grootste zender van Talpa, de klos. Na de zomer moet het station naar een nieuwe FM-frequentie verhuizen; de huidige FM-frequentie komt in handen van concurrent DPG Media, die daarop óók een golden-oldieszender gaat uitzenden. Het zou Radio 10 veel publiek kunnen kosten.

Gerard weggekaapt?

Tot overmaat van ramp zit een andere concurrent, Radio Veronica van Mediahuis, nu achter dé grote ster van Radio 10 aan: Gerard Ekdom. Een saillant detail: Radio Veronica was tot voor kort nog eigendom van Talpa.

Rob Stenders, de zenderbaas van Radio Veronica, wil Gerard hebben. “Dat is iemand die ik zéker ga bellen voor de toekomst. Hij zit nu bij Radio 10, maar die vind ik passen bij Radio Veronica, dus je begrijpt dat ik die ga bellen”, zegt hij in een interview met NPO Radio 1.

Of heeft hij stiekem al gebeld? “Uiteraard.”

FM-frequentie

Met dat belletje heeft Rob wel even gewacht tot hij er zeker van was dat Radio Veronica weer een FM-frequentie zou bemachtigen. “Als je niet zeker weet of je een etherfrequentie hebt en je wil bijvoorbeeld Gerard Ekdom heel graag op Radio Veronica hebben… Ja, als jij niet zeker weet of je een etherfrequentie hebt, hoef je hem natuurlijk niet te bellen.”

De week van de FM-veiling was dan ook zenuwslopend, aldus Rob. “Je had geen idee wanneer het ging eindigen. Dat luchtledige is echt verschrikkelijk. En op vrijdag vijf minuten voor de rest van de wereld het wist, kreeg ik een appje ‘Wel andere frequenties, maar we leven nog’. Wat een krankzinnige week was dat.”

Wat zei Gerard?

Maar goed, wat heeft Gerard Ekdom nou gezegd tijdens dat belletje? ” Wat zei hij ook alweer? Wat was zijn gevleugelde kreet ook alweer als iemand een verzoekplaatje aanvroeg? ‘Ik zal kijken wat ik voor je kan doen.’ Dat was het, ja. Hahahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gerard Ekdom loyaal is aan John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen