Talpa ziet Gerard Ekdom ‘op korte termijn’ niet vertrekken: ‘Happy’

Gerard Ekdom, het boegbeeld van Talpa’s grootste radiozender Radio 10, zou twee aanbiedingen hebben gekregen voor een heuse transfer. Wat heeft zijn baas daarover te zeggen?

Gerard Ekdom © Radio 10

Radio 10 is de grootste radiozender van John de Mol en ochtendpresentator Gerard Ekdom is daar het uithangbord van. Maar hoe lang kan Talpa er nog zeker van zijn dat hij in huis blijft? De baas van Radio Veronica, tot voor kort een zusterzender maar tegenwoordig in handen van concurrent Mediahuis, heeft aangegeven op Gerard te azen.

Talpa reageert

En ook een andere concurrent, Qmusic-moeder DPG Media, zou Gerard willen hebben. Sterker nog: er zou al een bod liggen van 800 duizend euro om hem te strikken voor de nieuwe golden-oldieszender Joe.

Hoe kijkt Talpa-bobo Paul Römer daar naar? “Als ik moet reageren op alle wijzigingen die men veronderstelt dan heb ik een dagtaak. Maar de contracten van onze dj’s lopen lekker door. Volgens mij is iedereen ook blij en happy, dus ik zie geen grote veranderingen op de korte termijn”, zegt hij in Adformatie.

Bullsh*t

Volgens Patrick Kicken, de bekendste radiocolumnist van ons land, is dat bod van 800 duizend euro overigens ‘bullsh*t’. “Sterker nog, over onze Gerard hoor ik dat hij vooral op zijn tellen moet gaan passen bij Radio 10: de grote bazen zijn niet meer zo tevreden over wat hij daar iedere ochtend zit te doen.”

Hij vervolgt bij Spreekbuis: “Je zal ook een keer moeten vernieuwen en kan niet altijd blijven teren op dezelfde woordgrapjes en versleten rubriekjes. Wat dat betreft is het hilarisch en droevig tegelijk dat hij nou juist de deejay is waar ieder station achteraan zit, puur voor de naam en faam.”

Geldsmijters

Gerard is een beetje uit, vindt Patrick. “Kwaliteiten heeft ie zeker, maar wordt er net als bij een voetballer ook door de beoogde geldsmijters gekeken naar hoeveel hij er tegenwoordig in schopt?”

Wie weet is het niet Talpa, maar Gerard die zich zorgen moet gaan maken, besluit hij. “Ik hoor in de wandelgangen dat de grote baas niet zo heel tevreden is met hoe Ekdom nu cijfermatig presteert dus wie weet zijn ze hem bij 10 liever kwijt dan rijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Gerard Ekdom een leuke radio-dj?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen